Gündem 2018 yılında en çok izlenen Türk filmleri

2018 yılında en çok izlenen Türk filmleri

02.05.2018 - 14:51 | Son Güncellenme:

2018 yılı, sinemaseverlerin dolu dolu geçireceği bir yıl olarak görülmektedir. Bu senenin ilk aylarından itibaren vizyona giren hem yabancı hem de Türk filmleri büyük ilgi görmüş ve verdikleri sosyal mesajlarla dikkat çekmiştir. Peki 2018 yılında en çok izlenen filmler hangileridir? 2018 yılında çıkmış yerli ve yabancı filmler nedir? En çok izlenen film türleri nelerdir?

2018 yılında en çok izlenen Türk filmleri

2018 yılında en çok izlenen Türk filmleri

Haberin Devamı

2018 yılı sinema gişelerine bakıldığında daha ilk haftalardan itibaren, diğer yıllara göre %29 oranında artış yaşandığı gözlemlenmektedir. Yeni çıkan Türk filmleri hem ülkemizde hem de yabancı ülkelerde ilgi odağı olmuştur. Filmlerin gişe başarıları incelendiğinde en çok izlenen Türk filminin Arif V 2016 olduğunu söylemek mümkün olacaktır. Bu filmden sonra ise Deliha 2, Aile Arasında, Enes Batur Hayal mi Gerçek Mi ve Ölümlü Dünya filmleri yüksek gişe başarısı elde etmiştir.

2018 yılında en çok izlenen yabancı filmler

Ülkemiz insanları yerli sinemaya olduğu kadar yabancı sinema filmlerine de yoğun derecede ilgi duymaktadır. 2018 yılında en çok izlenen yabancı film Labirent Son İsyan olmuştur. Daha sonra ise Cebimdeki Yabancı ve Ferdinand filmlerinin önemli başarılara imza attığını söylemek mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

2018 yılının en iyi animasyon filmi hangisi?

Türk sinemaseverler, bu yıl yeni çıkan filmlere doymuş durumdadır. Yerli ve yabancı sinema kıyaslandığında ülkemizde üretilen sinema filmlerinin bir adım daha önde olduğu görülmektedir. Fakat animasyon söz konusu olduğunda yabancı ülkelerle yarışmak pek de mümkün olmuyor. Öyle ki 2018 yılının en iyi ve en çok izlenen animasyon filmi Coco olmuştur.

Mayıs 2018'te vizyona hangi filmler girecek?

Mayıs ayının sabırsızlıkla beklenen filmlerinden birincisi Marvell efsanesi olarak bilinen Deedpool 2'dir. Bu ay içerisinde Murat Onbul'un yönettiği 4N1K 2 filmi, Jeff Wadlow'un Doğruluk Mu Cesaret Mi filmi, Bob Persichetti, Peter Ramsey'in Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde filmi ve Durmuş Akbulut'un Kiraz Mevsimi filmi vizyonda yerini alacaktır.