Otomobil 2019 BMW 8 serisi geri döndü!

2019 BMW 8 serisi geri döndü!

18.06.2018 - 10:27 | Son Güncellenme:

BMW'nin 2019 model 8 serisi dünyanın en önemli yarış organizasyonlarından biri olan Le Mans'da tanıtıldı. BMW'nin pahalı ve lüks serisi olarak bilinen 2019 model 8 serisi, yarattığı beklentileri karşılar nitelikte gözüküyor. İşte detaylar...

2019 BMW 8 serisi geri döndü

BMW’nin 2019 model 8 serisi, aradan geçen uzun yılların ardından dünyanın en büyük yarış organizasyonlarından biri olan Le Mans'da tanıtıldı.

Haberin Devamı

Pop-up far tasarımı başta olmak üzere pek çok detayuyla alıcılarının karşısına çıkan yeni BMW 8,19 yıllık aranın ardından yeniden sürücülerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Z4 ile birlikte konsept olarak tanıtılan BMW 8, 18 yıllık aranın ardından 17 Mayıs 2017'den üretime devam ediyor. Tasarımsal açıdan eski seriyle modern araba tasarımının karışımı olan BMW 8, performans olarak da son derece iddialı gözüküyor.

Peki yeni 2019 BMW 8'in motor ve performans bakımından ne sunuyor?

2019 model BMW 8’in motor kısmında iki seçeneği bulunuyor. Sürücüler bu otomobili dizel ve benzinli olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle satın alabilecek.

BMW 8 serisinin dizel versiyonuna baktığımızda bizleri 840d XDrive isimli bir motor karşılıyor.

Haberin Devamı

Turbo beslemeye sahip 3.0 litre altı silindirli olan motor, 320 PS güç ve 680 Nm tork üretebiliyor. Bu da aracın 0’dan 100’e 4,9 saniyede çıkmasını sağlıyor.

Aracın benzinli versiyonu ise bu konuda biraz daha güçlü gözüküyor. M850i xDrive ismiyle sunulan motor, twin-turbo beslemeye sahip 4,4 litrelik bir V8 motoru kullanıyor. 530PS güç ve 750 Nm tork üreten benzinli BMW 8, 0’dan 100’e yalnızca 3,7 saniyede çıkabiliyor.

BMW'nin tanıttığı bir diğer üstünde durduğu noktaysa sürüş dinamikleri oldu. Standart olarak sunulan adaptif M süspansiyon sistemi, aracın çok daha güvenilir olmasını sağlıyor.

Aracın bir diğer ilgi çekici kısmı kokpiti. BMW, bu noktada araca 12,3 inçlik bir dijital sürücü ekranı ile 10,25 inçlik multimedya ekranı eklemiş. Bu ekranlara ek olarak 3D görsel destekleri de sunan araç, sürücünün bilgiye en kolay ve hızlı yolla ulaşması için uğraşıyor.

Tasarım ve donanım olarak sürücülere ne sunacak?

Aerodinamik olarak aracı rahatlatan kıvrımlı yapı, tampondaki hava kanalları ve profildeki çizgiler rüzgarın izleyeceği yönü gösteren bilgin bir rehber edasında. Opsiyonel olarak satın alınan M paket ile; karbon tavan, difüzör, ayna ve hava girişlerinin çok daha dikkat çekici bir karakter sunduğu ortada.

Far grubunda standart olarak LED teknolojisini sunan BMW, 600 metreye kadar aydınlatma kabiliyetine sahip lazer teknolojisini de opsiyon listesine dahil ediyor. 19 inç‘ten başlayıp yukarıya doğru değişen jant setinde de tahmin edebileceğiniz gibi benzer süreç söz konusu.

Haberin Devamı

8 Serisi’nin merak edilen bir diğer noktası da kokpit bölümü. Konsept versiyonundaki yapıyı beğenenleri burada da kötü bir sürprizle karşılamayan BMW, 12,3 inç’lik dijital sürücü ekranı ve 10,25 inç’lik multimedya ekranı son jenerasyon yazılım ve 3D görsel desteklerle başarılı bir şekilde koruyor. Alçak oturma pozisyonuyla sürücüsünü bir yarış otomobili kullanıyormuş gibi hissettirecek olan araçta standart olarak Vernasca deri döşeme tercih ediliyor. Bowers & Wilkins ses sistemiyle gelen 8 Serisi’nin 420 litrelik bagaj hacmine sahip.

Comfort, Eco Pro, Sport, Sport+ gibi sürüş modlarına sahip olan araçta, akıllı anahtar özelliği gibi sistemler bulunuyor. Bu özellik, telefonunuzu kullanarak arabanızı çalıştırmanıza olanak tanıyor. Son dönemde çıkan amiral gemisi sınıfı araçlarda gördüğümüz hız sabitleyici, şerit kontrol asistanı, yan çarpışma koruması, mesafe bilgisi, park asistanı, panoramik görüş ve uzaktan üç boyutlu görünüm gibi özelliklere sahip aracın fiyatı hakkında henüz net bir açıklama bulunmuyor.