Gündem Asgari ücret zammı belli oldu mu? 2019 asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret zammı belli oldu mu? 2019 asgari ücret ne kadar olacak?

19.12.2018 - 13:56 | Son Güncellenme:

Asgari ücretle ilgili kritik gün geldi çattı. Asgari ücret zam pazarlığı için merakla beklenen 3. toplantı bugün gerçekleştirilecek. Peki 2019 Asgari ücreti ne kadar olacak?

Asgari ücret zammı belli oldu mu 2019 asgari ücret ne kadar olacak

Asgari ücretin ne kadar olacağına dair komisyon toplantısının ikincisi geçtiğimiz günlerde yapıldı. Üçüncü ve son toplantı ise bugün yapılacak.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN?

Bugün yapılacak toplantı sonrası yeni asgari ücret miktarının belli olması bekleniyor. Asgari ücreti, yasa gereği 5'er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret, halen bekar bir işçi için brüt 2 bin 29 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net bin 603 lira 12 kuruş olarak uygulanıyor. Enflasyon rakamı dikkate alındığında asgari ücrete yaklaşık 404 liralık bir zam bekleniyor.

AGİ NE KADAR OLACAK?

Çalışanlara her ay devlet tarafından verilen AGİ, kişinin medeni durumu ve çocuk sayısına göre değişkenlik gösteriyor. 2019'da enflasyon oranı dikkate alındığında bekar çalışanlar için AGİ miktarının 189,90 TL olması bekleniyor.