2019'da Botoks Tedavisi

Botoks estetiği, kasların kasılmasına neden olan sinir sinyallerini bloke eden cerrahi olmayan bir kozmetik enjeksiyondur. Bu etki, yüzdeki tekrarlayan hareketlerin neden olduğu çizgi ve kırışıklıkların görünümünü rahatlatır ve yumuşatır; en çok kaşlar, gözlerin etrafındaki kazayakları ve yatay alın kırışıklıkları ve kaş arasındaki dikey kırışık tedavilerinde kullanılır. Botoks aynı zamanda yüz asimetrisini dengelemek ve gevşek boyun kaslarını sıkılaştırmak, ayrıca terlemeyi azaltmak ve migren baş ağrıları ve kas spastisitesini tedavi etmek için tıbbi olarak da kullanılır.

Kaşlarınızın arasındaki derin çizgiler sizi yorgun, öfkeli, üzgün veya üzgün görünmenize neden olur. Yüz ifadeleriniz zamanla gözlerinizde, alnınızda ve çevresinde çeşitli kırışıklıklara neden olur. Yüz kaslarınız gevşetilerek kırışık oluşumu engellenebilir ya da gerginleştirilerek giderilebilir.

Dikkat edilmesi gerekenler
Botoks estetiğinin birçok avantajı vardır. Bunlar arasında enjeksiyonlar nispeten ağrısızdır. Normal hayatı kesintiye uğratma riski yok denecek kadar azdır. Daha az kızgın ve daha pozitif görünmenize yardımcı olabilir. Yenilenmiş veya dinlenmiş bir görünüm veren zarif değişiklikler sağlar.

Bilinmesi gereken diğer şeyler arasında ise şunlar yer alır: Enjeksiyonların etkileri sadece 4 ila altı ay sürer. Yanlış enjekte edildiğinde çeşitli sorunlara neden olabilir. Enjekte edilecek alan hassassa, çok hafif morluk oluşabilir.

Uygun bir aday mısınız?
Yaygın yüz hareketlerinden dolayı yüzünüzde çizgiler ve kırışıklıklar oluşuyorsa, estetik kaygılarınız varsa siz de botoks enjeksiyonlarını düşünebilirsiniz. Genetiğe bağlı olarak, çizgiler, kırklı yaşların başları ile sonları arasında görünebilir. Çizgiler geliştirmeye ve kırışıklığa neden olan yüz ifadeleri yapmaya meyilli iseniz, estetik cerrahınız botoksu önleyici bir uygulama olarak kullanmanızı önerebilir.

Burun kenarlarından ağzın köşelerine kadar uzanan nazolabial kıvrımlar gibi yumuşak dokunun zayıflamasından kaynaklanan yüzdeki bazı kırışıklıklar, genellikle dolgu maddeleri, yağ greftleri veya ameliyatla en iyi şekilde tedavi edilir.

Eğer genel sağlık durumunuz iyiyse, olumlu bir tutuma ve gerçekçi beklentilere sahipseniz, bu prosedür için uygun bir aday olabilirsiniz. Bunun için alanında uzman bir estetik cerrahtan destek alabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Haberin Devamı

http://www.guncelozturk.com

Haberin Devamı