Siyaset '2019’da demokrasiyi beraber getireceğiz'

'2019’da demokrasiyi beraber getireceğiz'

19.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı’nın sabah akşam konuşarak toplumu gerdiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, “Gerginlikten bıktık. Farklı düşünebiliriz ama huzur istiyoruz. 2019’a ülkenin tüm demokratlarıyla birlikte gireceğiz” dedi

2019’da demokrasiyi beraber getireceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “2019’da yok olan demokrasiyi yeniden ihya edeceğiz. Hangi görüşten olursak olalım, demokrasi hepimize lazım. Bu ülkenin; ülkücü, muhafazakar, sosyal, liberal demokratları, bu ülkenin bütün demokratları, 2019’a birlikte gireceğiz ve demokrasiyi beraber getireceğiz. Farklı düşüncelerimiz olabilir ama bayrağımızın altında huzur içinde yaşamak istiyoruz. Gerginlikten, kavgadan bıktık. Türkiye’nin üzerine karabasan gibi çöken OHAL’i de kaldıracağız. OHAL’i getiriyorlar, istediğiniz kadar getirin, istediğiniz kadar baskı kurun, yoldan dönen namerttir, dönmeyeceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu Adana Şehit Aileleri Malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaretinin ardından CHP’li Çukurova Belediyesi’nin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

TOPLUMU BÖLÜYORLAR: Bütün belediyelerimize açık ve net iki talimatım var. Bir, belediye başkanlığını kazandığınız andan itibaren artık bir partinin değil bütün beldenin belediye başkanısınız. Hiçbir ayrım yapmadan herkesi kucaklayacaksınız. Geçen gün Ak Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı diyor ki ‘Önce bize oy veren vatandaşların olduğu yere metro yapacağız.’ Hala ve hala toplumu bölmekten kendilerini alamadılar. Ama size sözüm var; İstanbul’u, Ankara’yı, Adana’yı, Mersin’i, Antalya’yı, Denizli’yi, Bursa’yı alacağız. Yerel yönetimler bizim işimizdir. Ayrım yapmak bizim kitabımızda yoktur, inancımızda, ahlakımızda yoktur. Ayrımcılığı onlar yapıyorlar biz toplumu birleştireceğiz.

SABAH AKŞAM KONUŞUYOR: Toplum çok gerildi. Hele bir zat var, sabah konuşur, öğle, akşam, ikinci gece yarısı konuşur. Bir kalkarız sabah yine konuşuyor. Ve toplum geriliyor. Oysa fazla konuşmayla ülke kalkınsaydı kişi başına gelirimiz en azından 35-40 bin dolar olurdu. Fazla konuşuyorlar, dolar, işsizlik artıyor, çiftçi esnaf perişan.

Haberin Devamı

DEMOKRASİ HERKESE LAZIM: Bizim iktidarımızda insanlar düşüncelerini özgürce ifade edecek. Hiçbir gazeteci, hiçbir milletvekili hapiste olmayacak. Ön sıradaki arkadaşlarımın büyük kısmı kadın. Sevgili kadınlar 2019 sizin eseriniz olacak. 2019’da yok olan demokrasiyi yeniden ihya edeceğiz. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracak olan en önemli aktörler bu ülkenin kadınları olacak. Sizlere 2019’da güveniyorum. Hangi görüşten olursak olalım, demokrasi hepimize lazım. Demokrasi sadece CHP’lilere lazım değil herkese lazım. Bu ülkenin; ülkücü, muhafazakar, liberal, sosyal demokratları, bu ülkenin bütün demokratları 2019’a birlikte gireceğiz ve demokrasiyi beraber getireceğiz. Farklı düşüncelerimiz olabilir, farklı kimliklerimiz, faklı yaşam tarzlarımız olabilir ama bayrağımızın altında huzur içinde yaşamak istiyoruz. Gerginlikten, kavgadan bıktık. Gerginlik olmasın, kavga olmasın. Türkiye’de huzur istiyoruz.

YOLDAN DÖNEN NAMERTTİR: Hiç tanımadığımız insana bile selam vermeliyiz. Elimizi uzatmalıyız, tokalaşmalıyız. Karşı kamplarda değiliz, aynı bayrağın altında yaşıyoruz. Türkiye’nin üzerine karabasan gibi çöken OHAL’i de kaldıracağız. OHAL’i getiriyorlar, istediğiniz kadar getirin, baskı kurun, yolumuz birdir Türkiye yoludur, yoldan dönen namerttir, dönmeyeceğiz.

Haberin Devamı

‘İstiklal Marşı, bu ülkenin onurudur’

İSTİKLAL MARŞI’NA KİMSE SÖZ EDEMEZ: İstiklal Marşı bizim marşımızdır, bu ülkenin onuru, bu ülkenin gururudur. İstiklal Marşı’na hiç kimse söz edemez. Biz, babalarımız, dedelerimiz milli kurtuluş savaşını verip düşmanı denize dökerken, 21. yüzyılda bir deli çıkıp diyor ki ‘Keşke Yunanistan galip gelseydi.’ Ve bu kişiye bu ülkenin cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan zat ziyarete gidiyor. Sormak istiyorum; sen de mi aynı düşünceye sahipsin? İçime sindiremiyorum. Hiç kimsenin ağzından ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ lafı çıkmadı. Onun ağzından çıktı ve ona ziyarete gidiyorlar. Sen de mi aynı görüşü paylaşıyorsun?

Haberin Devamı

‘Kahraman ordumuza şükran’

Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü. Çanakkale Savaşı sadece bizim tarihimizin değil, dünya savaş tarihinin de önemli dönüm noktalarından birisi. Çanakkale geçilmez destanı 18 Mart’ta yazılmıştır. 7 düvel en modern silahlarla geldiler fakat göğsü imanla dolu şehitlerimiz ve gazilerimiz izin vermediler. İstanbul’a da Çanakkale’yi geçip gelmek istiyorlardı, başta Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımız buna asla izin vermedi. Çanakkale milli kurtuluş savaşımızın önsözüdür. O mücadele Atatürk’ün Samsun’a çıkış mücadelesinin başlangıcıdır. Bugün Afrin’de mücadele eden kahraman ordumuza tarihin her döneminde güvendik yine güveniyoruz. Ordu bu ülkenin onurudur, bir ülkenin namusudur. O nedenle, vatanın güvenliği için, bayrağı için mücadele eden kahraman ordumuza şükranlarımızı gönderiyoruz.

ŞEHİTLER ARASINDA AYRIM YAPILMAZ: Şehitler arasında ayrım yapılmaz. Az önce şehit aileleriyle bir arada olduk. Bir şehit babası şunu ifade etti; ‘15 Temmuz şehitleriyle diğer şehitler arasında fark yaratıyorlar.’ Biz şehitler arasında hiçbir ayrım olmasın diye bir kanun teklifi verdik. Aranıza iktidar partisinden milletvekilleri gelirse lütfen her Adanalı şunu söylesin; ‘şehitler bizim şehidimizdir, şehitler arasında ayrım yapmayın. CHP bir kanun teklifi verdi, siz de destekleyin.’