Geri Dön

21 Aralık günün menüsü (Sebze yemekleri)

21 Aralık günün menüsü ile sebze severlere bir ziyafet yaşatıyoruz. Sağlık için çok faydalı olan sebze yemekleri lezzetli değildir algısını yıkarak 21 Aralık günün menüsü ile birbirinden nefis yemekler sunuyoruz. İşte 21 Aralık günün menüsü…

21 Aralık günün menüsü (Sebze yemekleri)

Sebze yemeklerinin lezzetsiz olduğu yalanını ortaya çıkartmak için 21 Aralık günün menüsü yemeklerini hepsi birbirinden enfes sebze yemeklerinden oluşturduk. Özellikle çocukların anne zoruyla yediği yemekler, aslında oldukça güzel ve besleyici. 21 Aralık günün menüsü tariflerine geçmeden önce sebzeler hakkında şaşırtıcı bilgiler verelim.


Sebze ve meyveler hakkında şaşırtıcı bilgiler

*Havuç dilimine bakarsanız insan gözüne benzediğini göreceksiniz. Aynı zamanda havuç gözdeki kan dolaşımına iyi geldiği için göz sağlığı açısından oldukça önemlidir.
*Kalpte var olan 4 odacığın benzeri de domatesin içinde vardır. Aynı zaman da kan gibi kırmızıdır ve kalp sağlığı için iyi geldiği bir gerçektir.
*Ceviz de enteresan bir şekilde beyine benzer ve beyin fonksiyonları için faydalıdır.


*Fasulyenin görünümü böbreğe benzer ve benzediği organın fonksiyonlarını gerçekleştirmesi için faydalıdır.
*Patatesin özellikle de tatlı patatesin görünümü pankreas şeklindedir. Aynı zamanda da şeker hastalarının glisemik indeksini dengelemektedir.

21 Aralık günün menüsü

Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması

Portakallı kereviz tarifi

Semizotu yemeği tarifi

Bamya yemeği tarifi

Kırmızı Mercimek Köftesi

Garnitürlü pilav tarifi

Pilavınıza biraz renk biraz tat katmak istiyorsanız çok hoşunuza gidecek bir tarif veriyoruz.


Garnitürlü pilav malzemeleri

*Pirinç
*Şehriye
*Hazır garnitür
*Tereyağı
*Tuz
*Tavuk suyu


Garnitürlü pilav hazırlanışı

Tencerenizin içine koyduğunuz tereyağı eridikten sonra üzerine şehriyelerinizi atın ve biraz kavurun. Daha sonra pirinçlerinizi ekleyin ve biraz da bu şekilde kavurun. Üzerine normal pilav ölçüsünde tavuk suyunuzu ekleyin. Yüksek ateşte kapağı açık bir şekilde kaynatın. Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp altını kısın.


Pilavınız suyunu çekmek üzereyken daha önceden süzdüğünüz garnitürleri içine dökün ve karıştırın. Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun…

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber