Beni en motive eden şey, bir çikolata dilimi. Koca bir çikolata dilimi ama. Ya da birçok kaşık çikolata kreması. Ya da en yakın fast food restoranından gelen kocaman bir menü… Daha fazla patates kızartması… Yemek yemek… Daha çok yemek yemek…

Yani, 21 Gün Kuralı'nı denemeden önceye kadar böyleydi en azından

İşte 21 Gün Kuralı ile şekersiz beslenme serüvenine böyle başladım. Çünkü bu mutlu olmak için yemek yemek, aslında kendimi kandırmaktan başka bir şey değilmiş. İradeli ve güçlü bir insan olmak, sahte dopamin salgılamaktan daha mutlu edici. Şimdi şimdi fark ediyorum.

Haberin Devamı

Bugün 19. günüm. Peki 19 gün önce ne oldu da 21 Gün Kuralı'na başvurdum?

2018 için yeni kararlar almaya başlarken, dünyanın en sıkıcı insanı olmayı kabul ederek, diyet yapmayı listemin birinci sırasına koydum. Sonra bunu bir doz yukarı çıkartıp daha da sıkıcı bir insan olmayı göze alarak, şeker detoksu diye bir şeye başladım.

Adı bile ne kadar manasızdı benim için aslında tahmin edemezsiniz. Fakat ince belli çay bardakları için 5 (evet BEŞ) kesme şeker kullanıyordum desem, belki hesaplayabilirsiniz durumun benim için olan boyutunu.

Şimdi ise kaldı 2 gün. 21. günümü tamamlarken, şeker toleransımın düşmesini cebime atmakla kalmayıp, hayatımda fazla olan 4 kilograma da elveda demiş bulunuyorum. Öncelikle asla yapamam dediğim bir şeyi başarabilecek gücü keşfettiğim için, sonra da hayatımı istediğim gibi şekillendirebileceğimi kendime kanıtladığım için çok mutlu hissediyorum.

21 gün kuralı ile bir hayat değişir mi?

Aslında gerçekten hayatınızı değiştirmek istiyorsanız, 21 gün fazla bile. Doğru bir “üç saniye” sıradan hayatınızı değiştirmek için yeterli.

Önemli olan beyninizi buna hazırlamak ve karar vermek.

Siz bir şeye karar verdiğinizde vücudunuz da buna göre tepkiler veriyor ve şekilleniyor.

Bu yüzden lütfen,

“yapamam” kelimesini hayatınızdan çıkarın. Yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken vücudunuzun verdiğiniz kararlara adapte olmasına izin vermek. Bunun bilimsel süresi ise 21 gün. Bu yüzden 21 Gün Kuralı deniyor.

Aman ne işe yarayacak, ben alışkanlıklarımdan vazgeçmem diyorsanız, üzgünüm ama sadece dikbaşlılık ediyorsunuz. Vücudunuzun kimyası 21 günde istediğiniz şeye alışmanızı sağlıyor. İkna etmeniz gereken tek şey, beyniniz.

Haberin Devamı

Bu yüzden lütfen,

güzel kararlar verin hayatınız için. Kendinize gerçek mutluluk sebepleri yaratın ve yemek yemek bunlardan biri olmasın.

Sizin de kendinizden beklemediğiniz kararları uyguladığınız anılarınız var mı? Ya da asla yapamam dediğiniz şeyler neler?

Mail adresimden bana ulaşabilirsiniz.

Büşra Köksal

Instagram/_busrakoksal