Bitlis 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

23.04.2018 - 15:44 | Son Güncellenme:

.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Hizan, Güroymak, Tatvan ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Haberin Devamı

Hizan'daki törenler, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Daha sonra ilçe stadyumunda devam eden törenlerde, öğrenciler hazırladıkları gösterileri sahneledi, şiirler okudu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından hazırlanan tören sona erdi.

Törene, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bülent Hamitoğlu, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Güroymak

Güroymak'ta da hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başlayan törenler, Fatih Ortaokulu öğrencilerinden Muhammed İşçen, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu'nu ziyaret ederek, makamını kısa süreli devralmasıyla devam etti.

Alibeyoğlu, kaymakam koltuğunda ilçenin ve köylerin sorunlarıyla ilgili talimatlar veren İşçen'in bayramını kutladı.

Haberin Devamı

Fatih ilkokulunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, okul müdürü Faruk Uğuş, günün önemine yönelik konuşmasıyla sürdü.

Öğrencilerin şiirler okuyarak, hazırladıkları çeşitli gösterileri de sahneledikleri tören, daha önce yapılan yarışmalarda başarılı olan öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Törene, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Seyhan Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Erbil Başar, İlçe Cumhuriyet Savcısı Ceylan Fındıkçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak ve vatandaşlar katıldı.

- Tatvan

Tatvan ilçesinde de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Kaymakamlık önündeki Atatürk büstüne çelenk bırakılmasıyla başlayan törenler, Tatvan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü spor salonunda devam etti.

Öğrencilerin şiirler okuyup, çeşitli gösteriler yaptığı programda, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı.

Törende ayrıca, PTT Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen oyun paketleri, Tatvan PTT Müdürü Muzaffer Akdeniz tarafından çocuklara dağıtıldı.

Programa Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Tatvan 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, kamu kurumlarının amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

- Mutki

Mutki ilçesinde de Yatılı Bölge Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirilen kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ecvet Leventoğlu, 1. Dünya Savaşı'nda emperyalist güçlere karşı büyük bir bağımsızlık mücadelesinin verildiğini söyledi.

15 Temmuz'da milletin bir kez daha büyük bir mücadele örneği sergileyerek darbecilere fırsat vermediğini anımsatan Leventoğlu, "Gün birlik ve beraberlik günüdür. Bizi biz yapan değerlerimizi unutmayalım. Bizi yıkmaya çalışanlara karşı, her zaman vatanını seven, koruyan, milli şuur ve birliğinden vazgeçmeyen bireyler olalım." şeklinde konuştu.

Program, şiirlerin okunması, müzik dinletisi ve dans gösterilerinin ardından düzenlenen ödül töreniyle son buldu.

Programa, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Ekrem Doğan, İlçe Emniyet Amiri Saffet Sami Bozkurt, kamu kurumlarının müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.