Eğitim 26. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi başlıyor

26. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi başlıyor

19.04.2017 - 11:21 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin en köklü eğitim kongresi olan 26. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi (ICES-UEBK 2017) Karadeniz Teknik Üniversitesi, ULED Platformu ve Pegem Akademi işbirliğiyle 20-21-22 Nisan 2017 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek.

26. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi başlıyor

26. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi;Milli Eğitim Bakanı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, Yükseköğretim Kurulu Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Safran, TOBB Eğitim Meclisi Başkanı Dr. Yusuf Ekinci, TEDMEM Direktörü Prof. Dr. Emin Karipve eğitim bilimleri alanından 315 profesör, 267 doçent, 387 yardımcı doçent, 164 doktor, 75 öğretim görevlisi, 29 okutman, 286 araştırma görevlisi, 44 uzman, 330 öğretmen ve 235 dinleyicinin katılımıyla Antalya Side Starlight Otel'de gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

"Küreselleşen Dünyada Eğitim" olarak belirlenen kongrenin ana teması çerçevesinde;

- Amerika Birleşik Devletleri Wisconsin Üniversitesi'nden Prof. Dr. Michael W. Apple "Eğitimde ve Toplumsal Alanda Demokrasinin Karşı Karşıya Olduğu Küresel Zorluklar"

- Rusya Eğitim Akademisi’nden Prof. Dr. EfremovaGalinaIvanovna "Olumlu Toplumsallaşma ve Eğitim Kültürü Yaratmak İçin Kapsayıcı ve Birleştirici İşlemlerin Desteklenmesindeki İkilemler (Açmazlar)"

- Maya Okulları Kurucusu Prof. Dr. Ziya Selçuk "Küreselleşmenin Kaldıracı Olarak Pragmatizmin Hakikatten Uzaklaştırma İşlevi: Eğitim Örneği" başlıklı sunumlarını katılımcılarla paylaşacak.

Kongre kapsamında 1200'ün üzerinde araştırmacı; Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Biyoloji Eğitimi, Coğrafya Eğitimi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi, Eğitim Programları ve Öğretim, Eğitim Sosyolojisi, Eğitim Yönetimi ve Denetimi, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme,Felsefe Grubu Eğitimi, Fen Bilgisi Eğitimi, Fizik Eğitimi, Görsel Sanatlar Eğitimi, Kimya Eğitimi, Matematik Eğitimi, Mesleki ve Teknik Eğitim, Müze Eğitimi, Müzik Eğitimi, Öğretmenler İçin Uygulamadan İyi Örnekler, Öğretmen Eğitimi, Okul Öncesi Eğitimi, Özel Eğitim, Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Sanat ve Tasarım Eğitimi, Sınıf Eğitimi, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Tarih Eğitimi, Teknoloji ve Tasarım Eğitimi, Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi, Türkçe Eğitimi, Uzaktan Eğitim, Yabancı Diller Eğitimi, Yaratıcı Drama Eğitimi, Yaşam Boyu Öğrenme gibi 34 başlıkta 1000'in üzerinde araştırmayı paylaşacaklar ve tartışacaklardır. Kongre kapsamında ayrıca 100'ün üzerinde eserin sergilendiği bir Uluslararası Karma Sergi de yer alacak.

Haberin Devamı

Eğitim fakültelerindeki lisans programları güncelleniyor!

Eğitim fakültelerinin lisans programlarını güncelleme süreci kapsamında geçtiğimiz aylarda İstanbul ve Ankara'da YÖK tarafından çalıştaylar düzenlenmişti. Kongre kapsamında bu çalıştayların devamı niteliğinde bir çalıştay da düzenlenecek. Bu çalıştayda oluşturulan taslak lisans programları “26. Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi”nde eş zamanlı olarak düzenlenecek oturumlarda 25 ayrı komisyonda tartışmaya sunularak, program geliştirme süreci devam edecek.