27 Haziran-28 Ağustos 2018 Arası Mars Gerilemesi Hangi Burcu Nasıl Etkileyecek?

27 Haziran Çarşamba günü itibarıyla Mars gezegeni, Kova burcunda geri gitmeye başlıyor. Hem de ne gitmek! 28 Ağustos'a kadar Mars gerilemesi etkisi altında olacağız. Bu tür geri gitmeler, yani 'retrolar', astrolojide önemli bazı sinyaller verir. Peki Mars retrosu ne demek? Bi' bana mı retro? Bakalım.

Mars, enerji gezegenimiz, harekete geçme arzumuzdur. Dolayısıyla geri giderken, enerjimiz de geri çekilir. 28 Ağustos'a dek enerji düşüklüğü yaşamamız muhtemel. Sabahları uyanamama, oraya buraya geç kalma, geçmeyen bir halsizlik hissi, elini bacağını kaldıracak derman bulamama... İşte bunlar hep Mars retrosu!

Haberin Devamı

Bunun dışında Mars, savunma mekanizmamızdır. Hem ruhsal hem fiziksel olarak böyledir bu. Haliyle bağışıklık sistemimizle alakalı sorunlar yaşamamız olası. Dilimizin kemiğini şlalop diye yutuverip ağzımıza ne gelirse söyleyebiliriz bu dönemde. Aman dikkat diyorum; çünkü Mars retrosunda kavgayı başlatan taraf her zaman kaybetmeye mahkumdur. 28 Ağustos'a kadar lütfen ama lütfen kendinize hakim olun. Mars, yani 'enerji' gezegeni doğru çalışmadığından, öfkemiz kontrolsüzce çıkabilir. Mars Kova'da geri gittiği için bu süreçte özellikle de 'fikir ayrılıkları' yüzünden zaman zaman agresyon; agresyon olmasa bile küçümseme, soğuk tavırlar takınma gibi triplerin yaşanabileceğini düşünüyorum. Zihinsel kavgalar dönebilir.

Mars kaslarımızı da yönetir; dolayısıyla spor yaparken yaşanabilecek incinmelere, sakatlara ekstra dikkat. Cerrahi müdahaleler için, türlü çeşit ameliyat için de uygun dönemlerde değiliz. Beklenmeyen kanamalar oluşabilir. Neticede sağlığımıza ekstra özen göstermemiz gereken bir süreçteyiz.

Özellikle kadınlar için söylüyorum; 28 Ağustos'a kadar karşınıza beklenmedik bir anda, son derece orijinal ve sıra dışı bir erkek figürü çıkabilir. Cinsel anlamda büyük bir çekim hissedebilirsiniz. Özellikle de boğa, ikizler, akrep, terazi, kova ve aslan burcu kadınları! Sözüm size. Mars retrosu altında başlayan tür tensel ağırlıklı ve tutkulu birlikteliklerin uzun soluklu ilişkilere dönüşmesi zor!

Haberin Devamı

Toparlamak gerekirse, Mars retrosu sırasında aksiyonu başlatan taraf, retro bittikten sonra her zaman zararlı çıkar. Bunu unutmayın ve lütfen sakin kalın :)

Haritanızda Kova burcunun düştüğü ev, ağustos sonuna kadar var olan bir gıdım enerjinizi yönlendireceğiniz konuları temsil ediyor. Yine bu evin kapsadığı alanları terbiye etmeniz ve bu alanlarda sabır göstermeniz lazım. Sizinki hangi alanda? Bilmiyorsanız danışmanlık alabilirsiniz.

Şimdi gelelim burçlara...

Yükselen KOÇ: Mars retrosu arkadaşlık ve dostluklarınızı sorgulatabilir. Durduk yere çıkabilecek bir kavga, gereksizce büyüyebilir. Uzun zamandır görüşmediğiniz bir tanıdıkla karşılaşabilir veya bir haber alabilirsiniz. Yine arkadaş ortamınızdan olan bir kişiye karşı duygusal veya cinsel çekim hissetmeye başlayabilirsiniz. Katıldığınız dernekler, üye olduğunuz STK'larla ilgili fikir ayrılıkları yaşanabilir. Kimseyle fikir münakaşasına girmeyin.

Yükselen BOĞA: Mars'ın kova burcundaki retrosu sırasında yükselen boğa burçları iş yerlerinde kriz yaşayabilirler. Kendilerini ifade etmekte zorlanma, bir sorgu-sual karşısında yeterince savunamama, belki yaptığı işin arkasında duramama ya da iş arkadaşıyla girdiği bir münakaşa sinir bozucu olabilir. Beklediğiniz bir terfi varsa eylül ayına kadar sabretmeniz gerekiyor. İşler epey yoğun ve siz gitmeyi hiiiiiç istemiyorsunuz; biliyorum. Biraz gevşemeye çalışın.

Haberin Devamı

Yükselen İKİZLER: Mars'ın kova burcundaki retrosu sırasında yükselen ikizler burçları sürekli kendini savunmak durumunda kalabilir. İnançları, fikirleri, ahlak ilkeleri doğrultusunda cesur davranmak istedikçe bir kavganın içine çekilebilirsiniz. Bence boyunuzdan büyük şeylerle savaşmayın. İkizler olsanız da neticede bir Don Kişot değilsiniz.

Yükselen YENGEÇ: Mars'ın kova burcundaki retrosu sırasında yükselen yengeç burçları, sigorta, miras ya da vergi davalarıyla ilgilenmek durumunda kalabilir. Borç almaktan çok borçlarınızı kapayın derim! Eğer partnerinizin kazancı pek iyi durumda değilse sevdiceğinizi yıpratmayın; ona nasıl destek verebileceğinizi düşünün, ilişkinizi parasal ve cinsel yönden nasıl tamir edebileceğinize kafa yorun.

Yükselen ASLAN: Mars'ın kova burcundaki retrosu sırasında yükselen aslan burçları, eşlerine ve iş ortaklarına karşı sabır testinden geçiyor gibi hissedebilirler. Bu süreçte eşinizle sık sık kavgaya tutuşuyorsanız bilin ki sebebi bu Mars retrosu! Eşinize veya iş ortağınıza gücünüzü göstermek için inatçı, saldırgan tavırlar sergilemeyin lütfen. Dilinizi biraz tutun. Bu dönem kırıcı sözler söylemeye çok meyillisiniz.

Yükselen BAŞAK: Mars'ın kova burcundaki retrosu sırasında yükselen başak burçlarının sağlıklarına çok dikkat etmeleri gerek. Yukarıda bağışıklık sistemiyle ilgili yazdıklarımı bir kez daha okuyun; hepsi sizin için geçerli! Bunun dışında iş arkadaşlarınıza, özellikle altınızda çalışan insanlara karşı biraz daha toleranslı davranmaya özen gösterin.

Yükselen TERAZİ: Mars'ın kova burcundaki retrosu sırasında yükselen terazi burçlarının eski sevgilileri kapıyı çalmaya başlayacak. Bir mesaj, bir telefon, bir Instagram bildirimiyle canınızı sıkabilir, post'larınızın altına olmadık bir yorum bırakarak tansiyonunuzu yükseltebilirler. Aman diyeyim! Eğer geri dönerseniz, "Dur şununla bir buluşayım, bakalım derdi neymiş?" derseniz, bu işin yatakta biteceğini ve bir ilişkiye dönüşme olasılığının çok düşük olduğunu unutmayın. Yükselen teraziler zaten eski sevgilileriyle buluşmaya pek teşnedir. Lütfen kendinizi bulunduğunuz koltuğa sabitleyin ve o telefonu yavaşça yere bırakın :) Evli yükselen teraziler eşleriyle kavgaya tutuşabilirler. Sakin kalmakta fayda var.

Yükselen AKREP: Mars'ın kova burcundaki retrosu sırasında yükselen akrep burçları lütfen evdeki kesici ve delici aletlere her zamankinden daha fazla dikkat etsinler. Evde yaşanabilecek her türlü kazaya maalesef ki açıksınız. Yanlışlıkla elinizi kesme, kapıya ayak sıkıştırma, halıya takılıp düşme gibi saçmasapan kazalar sizi bulabilir. Hiçbir şey olmasa tuvaletin gideri bozulur; haliyle sizin de asabınız yerlebir olur. Evle alakalı bir tansiyon söz konusu. Bunun dışında anneniz ve babanızla ilgilenmeniz gereken veya sizi kızdıracakları durumlar da oluşabilir. Alttan almaya çalışın :) Taşınmayı düşünüyorsanız eylüle kadar erteleyin.

Yükselen YAY: Bir gözü devamlı dışarıda olan yükselen yay burçları, Mars'ın kova burcundaki retrosu sırasında bol bol seyahat planı yapacaklar. Oraya mı gitsem buraya mı gitsem derken; bir bakacaklar ki hiçbir yere gidememişler. Neden? Çünkü kardeşleri ve yakın çevreleriyle ilgilenmeleri gerekecek. Bu ilişkilerle ilgili sorunlar, "Benim dediğim olacak", "Senin dediğin olacak" savaşı çıkması olası. Mars retrosu sırasında kavgalara, anlaşmazlıklara, kardeşlerle çatışmaya girmemeye dikkat edin. Ve şaka yapmıyorum; yola çıkmasanız, araba kullanmasanız daha iyi. Hele ki araba satın almak istiyorsanız, mutlaka ertelemeniz lazım. Bu Mars retrosu yarım kalan yazıları tamamlamak, yarım kalan kitapları okumak için son derece ideal bir görünümde.

Yükselen OĞLAK: Bu Mars retrosundan en fayda sağlayacak burç sizsiniz. Yine çok çalıştınız ve kazandınız sevgili Oğlak, tebrikler! :) Şaka bir yana; bu süreçte eğer tahsil edemediğiniz bir alacağınız varsa gelebilir. Bütün enerjiniz, motivasyonunuz parasal konular üzerinde. Kazanma ve değerlendirme konusunda girişim yapmak istiyorsanız mutlaka eylül ayını bekleyin. Bu süreçte yapılabilecek en iyi şey, hesaplama ve bütçeleme! Ancak cebinizden hiç hesapta olmayan bir para da çıkabilir; dikkat!

Yükselen KOVA: Kova burcundaki Mars retrosunda, Güneş'i ve Ay'ı bu burçta olanlar ya da yükselen burcu Kova olanlar bu yoğun etkiyi daha net hissedecekler. Her şeyden evvel, sağlığınıza dikkat edin. Spor yapıyorsanız mutlaka sık sık dinlenin ve su için. Var olan temponuzu artırmaya çalışmanın hiç sırası değil. Bırakın eylüle kadar böyle devam etsin, sonra nasıl olsa artırırsınız. Yediğinize, içtiğinize özen gösterin. Bağışıklık sisteminizi ve özellikle de midenizi mümkün olduğunca korumaya çalışın. Baharat ve acı tatlar bu süreçte zarar verebilir. Mars tüm akut ve yoğun enfeksiyonları da yönlendirir. Sinirinize hakim olun, kimselere patlamayın. Biraz sakin! Güzel günler yakında :)

Yükselen BALIK: Mars'ın kova burcundaki retrosu sırasında yükselen balık burçlarının iç hesaplaşmaları, yargıları ve depresyonu tetiklenebilir. Kendi duygu ve düşüncelerinize daha çok yönelecek; bağımsızlık isteğiniz artacak. Önümüzdeki iki ay en çok zorlanacak olan burçlardan biri de sizsiniz. Yerinizde olsam sakin bir köşeye çekilir ve hayatımın paslı, zayıf halkalarını elden geçirirdim. Görüşlerinizi ve bakış açılarınızı bir kez daha düşünün; biraz meditasyon ve yoga gibi spiritüel destek ile bu retroyu sağlam atlatabilirsiniz.

Danışmanlık için bana yazabilir veya web sitemi ziyaret edebilirsiniz: