Siyaset 28 gün askeri değil teorik eğitim olacak

28 gün askeri değil teorik eğitim olacak

20.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

28 gün askeri değil teorik eğitim olacak

Ak Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, “Bu bedellinin öncekilerden farkı, 28 gün askerlik eğitimi olması. Bu eğitimi de askeri eğitim olarak değil, daha çok teorik eğitim olarak görmek gerekir.” dedi.

Haberin Devamı

Bedelli askerliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Bostancı, “Eğer kişinin şartları ve durumu, bedelli biçiminde bu görevi ifa etmesine imkan tanıyor ise bunu onlara verilen bir hak olarak görmek gerekir... Bu bedellinin öncekilerden farkı 28 gün askerlik eğitimi olması. Bu eğitimi de askeri eğitim olarak değil, daha çok teorik eğitim olarak görmek gerekir. Çünkü, askeriyeyi, askerlikten uzak bir şekilde sadece para verilerek geçilen bir aşama olarak görmüyoruz. 28 günlük eğitim sürecinde; askeriye, toplumsal hayat, Türkiye’nin jeopolitiği, tarihi ve geleceği konusunda yetkin hocalar dersler verecek” dedi. 1 milyon 324 bin kişinin bedelli kapsamına girdiğini ifade eden Bostancı, genellikle kapsama girenlerin üçte bire yakınının başvurduğunu, öyle olması durumunda 400 bin civarında müracaat beklediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

‘Seçim zamanında’

Bostancı, “yerel seçimin bu yılın kasıma alınacağı ve ekimde olması düşünülen bedelli askerliğin de bu nedenle erkene alındığı” iddialarıyla ilgili soru üzerine, “Bizim erken yerel seçime ilişkin bir yaklaşımımız söz konusu değil” dedi. Seçimin erkene alınabilmesi için anayasa değişikliği gerektiğini belirten Bostancı, “Bunu yapacak sayımız yok. Böyle bir teklif de getirmiş değiliz. Kanaatimiz, seçimin zamanında, 2019 yılının mart ayında yapılacağı şeklinde” diye konuştu. - ANKARA AA