Ekonomi 28 üniversitede okuyan genç hukukçular tahkim için yarıştı

28 üniversitede okuyan genç hukukçular tahkim için yarıştı

23.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) üniversiteli gençleri üçüncü kez kurgusal dava yarışmasında buluşturdu.

28 üniversitede okuyan genç hukukçular tahkim için yarıştı

Genç ISTAC platformu tarafından organize edilen 3. Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması’nda İstanbul Şehir Üniversitesi ekibi birinci, Marmara Üniversitesi takımı ikinci, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi ekibi üçüncü oldu. Yarışmanın final duruşmasında hakemlik yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Tahkim avukatlığı genç meslektaşlarımız için yeni dönemin çıkış kapısıdır, tahkim avukatsız yürütülemez” dedi.

Haberin Devamı

59 takım katıldı

İstanbul Tahkim Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı da tahkim davalarında en az 5 hukukçunun yer aldığını vurgulayarak, “Tahkim çok bereketli bir alan ve genç hukukçularımızın sözleşmelere koyacakları her ISTAC şartı onların tahkim kariyeri olacak” mesajını verdi.

Bilgi Üniversitesi Santral-İstanbul Kampüsü, bir kez daha Türkiye’nin farklı köşelerinden hukuk öğrencilerinin yarışma heyecanına sahne oldu. Yarışmaya katılan 28 üniversiteden 311 öğrenci, 59 takım halinde birincilik hedefiyle mücadele etti. Yarışmanın final duruşmasında ise geleceğin tahkim avukatları güçlü bir hakem heyetinin karşısındaydı ve iki takım Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, ISTAC Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı ve deneyimli Av. Dr. İsmail Esin karşısında ter döktü.

Haberin Devamı

ISTAC vurgusu

Prof. Dr. Feyzioğlu şöyle dedi:

“ISTAC bizim için, avukatlar için önemli bir çıkış kapısıdır. Eğer yaptığımız sözleşmelere ISTAC klozunu (uyuşmazlık şartını) koymazsak Dubai tahkimi, Londra tahkimi, Paris tahkimi konuluyor, dolayısıyla davalar orada görülüyor. Ben milliyim diyen, ‘bu vatan için’ cümlelerini kuran herkesin ISTAC ile işbirliği yapması gerekiyor.”

Ödüller sahibini buldu

İstanbul Şehir Üniversitesi..................................Birincilik (7.500 TL)

Marmara Üniversitesi..................................İkincilik (5.000 TL)

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi..................................Üçüncülük (2.500 TL)

Ege Buket (İstanbul Bilgi Üniversitesi)..................................Geleceğin Tahkim Avukatı

Galatasaray Üni./Ankara Yıldırım Beyazıt Üni...................................En İyi Dava Dilekçesi

İstanbul Bilgi Üniversitesi..................................En İyi Cevap Dilekçesi