Siyaset ‘31 Mart AP’ye cevap olacak’

‘31 Mart AP’ye cevap olacak’

17.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Çatalca-Yassıören açılışının ardından Gaziosmanpaşa ve Zeytinburnu’nda halka hitap etti.

‘31 Mart AP’ye cevap olacak’

Erdoğan, “İslam düşmanlarına Müslüman karşıtlarına asla boyun eğmeyeceğiz. Bizim mazlumlara sahip çıkmamız şüphesiz birilerinin huzurunu bozacak. Türkiye’nin yükselmesi kuşkusuz haçlı artıklarının uykusunu kaçıracak. Ne kadar rahatsız olursa olsunlar, biz asla geri adım atmayacak, asla pes etmeyeceğiz” dedi. Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu’ya da seslenerek; “İstanbul’a Konstantinapol ifadesini kullanan Netanyahu oğlunun kulağını çek eğer bu noktada ileri giderseniz terbiye metotlarımız farklıdır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Erdoğan, “Şartlar ne olursa olsun güvenlik ve ekonomi alanlarında atmamız gereken adımları ihmal etmedik, etmeyeceğiz. Seçimden sonra çok daha kararlı ve süratli adımlar atacağız. Birileri Türkiye tökezlesin diye ellerini oğuşturarak bekliyor. Türkiye bu seçimden güçlenmiş olarak çıkacak. O zaman bunların hepsi kaçacak delik arayacak” dedi.

Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen “Büyük Samsunlular Buluşması”ndaki konuşmasında ise “82 milyonun her bir ferdini kucaklamamızdan eş başkanlar rahatsızlık duyuyor. Sevdası millet olmayanlar elbette bizi anlayamazlar. Kulağını Kandil’den gelecek emirlere dikenler elbette bizim aşkımızın kaynağını öğrenemezler” ifadelerini kullandı.

Erdoğan “Ayasofya’da minareleri kaldıracaklarmış. Bunların hepsi tahrik. Biz bu oyunlara gelecek kadar ferasetimizi kaybetmedik. Bizim onlara vereceğimiz ders çok daha ağır olacak 31 Mart aynı zamanda Avrupa Parlamentosu’na bir cevap olacaktır. Avrupa Birliği ile ilgili müzakereler durdurulsun’ diye karar almışlar. Durdursanız ne yazar? Durdurmasanız ne yazar? Keşke öyle bir karar verseler. Ama vermezler, veremezler” dedi.