Ekonomi 35 milyon Euro’ya Sırbistan’a dev tesis

35 milyon Euro’ya Sırbistan’a dev tesis

23.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tekstil ve hazır giyimde dünyanın en büyük üreticileri arasına girme hedefiyle çalışmalarını sürdüren Tay Group şirketlerinden Taypa; Türkiye, Mısır ve Cezayir’deki tesislerine bir yenisini daha ekliyor. Taypa’nın iştiraki Eurotay tarafından, Sırbistan’ın Kraljevo şehrinde inşa edilen hazır giyim ve konfeksiyon fabrikasında inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

35 milyon Euro’ya Sırbistan’a dev tesis

Tamamlandığında 2 bin 500 kişinin çalışacağı dev tesisi ziyaret eden Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Sırbistan ekonomisine katkıları için Tay Grup’a teşekkür ederken, yetkililerden fabrikayla ilgili detaylı bilgi aldı. Tesisin Nisan 2019’da üretime geçeceği bilgisini Cumhurbaşkanı Vuçiç ile paylaşan Tay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak ise, “Sırbistan’da 35 milyon euro’luk yatırımla hayata geçireceğimiz Eurotay tesisimizin devreye girmesiyle denim ve non-denim konfeksiyonda Avrupa’nın en büyük hazır giyim üreticisi olacağız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Mesut Toprak, Taypa olarak dünyanın önde gelen markalarına denim ve non-denim ürünler için üretim ve tasarım hizmetleri sunduklarını ifade etti.