Ekonomi 4.5G ihalesi sayesinde 5G tartışması olmaz

4.5G ihalesi sayesinde 5G tartışması olmaz

21.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan 4.5G ihalesinde “teknoloji lisanslamak yerine spektrum ihalesi” yapıldığını belirterek, “Devrim niteliğindeki bu karar dolayısıyla bugün dünyada 5G ihalesi dolayısıyla yaşanan tartışmaların Türkiye’de yaşanmayacağını düşünüyorum” dedi.

4.5G ihalesi sayesinde 5G tartışması olmaz

Terzioğlu, AA’ya yaptığı açıklamada şu anda taşıyıcı-birleştirme teknolojisini kullandıklarını belirterek şunları kaydetti:
“Değişik frekansları birleştirerek daha yüksek hızlara ulaşabiliyoruz. 5G’de aynı teknolojiyi kullanacağız. Sadece standartlar belirlendiğinde yeni anten teknolojileriyle mevcut yatırımımızı kullanabileceğiz. Dolayısıyla Türkiye’de de muhakkak yüksek gigahertz’li frekansların kullanılmasının önünü açacak bir frekans ihalesi olacaktır. Ama dünyanın yaşadığı bu tartışmaları yaşayacağımızı düşünmüyorum. Çünkü BTK’nın geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği ihale, aldığımız frekansları sadece 4.5G’de değil 5G’de de kullanabilmemizin önünü açtı. Bu sayede bugün 5G’de yerli teknolojiler geliştirmek için çalışmalar yapabiliyoruz.”

Yazarlar