Geri Dön

4. Ay üstü bebekler için havuç püresi tarifi

4. ay ve üstü bebeklerde ek besin takviyesine başlanabiliyor. Bebeğinize besleyici bir tarif hazırlamak istiyorsanız ve 4. Aydan sonra ek besinlere başlama kararı aldıysanız havuç püresi tarifimiz tam size göre. Bebeğinizin sağlıklı beslenmesine katkı sağlayacak havucu nasıl yedirmeniz gerektiğini bilmiyorsanız birazdan vereceğimiz havuç püresi tarifine göz atabilirsiniz.

4. Ay üstü bebekler için havuç püresi tarifi
  • Buharda
  • 1 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 180 gr havuç
- 300 ml kaynatılıp dinlendirilmiş su (suyun dinlendirilmiş olması oldukça önemlidir)
- 120 gr patates

4. Ay Üstü Bebekler İçin Havuç Püresi Nasıl Yapılır?

Marketlerde hazır satılan ek gıdalar yerine bebeğinizin doğal ve sağlıklı yollardan beslenmesini sağlayabilirsiniz. 4. Aydan sonra ek besin takviyesine ihtiyacı olan bebeğinize havuç püresi yedirebilirsiniz. Ancak her ihtimale karşı bir uzmana danışarak da görüş almanızda fayda var.

Havuç püresi tarifimize geçmeden önce bebeğinizin ek besin takviyesine neden havuçla başlamanız gerektiğini kısaca açıklayalım.

Havuç bebekler için neden faydalıdır?

Havuç kolayca sindirilebilme özelliğine sahip olduğu için bebeklerin ilk besin takviyeleri arasında yer almaktadır. Havucun içerisinde A vitaminin yüksek olmasının yanı sıra zengin bir C vitamini kaynağıdır. Bu nedenlerden dolayı bebeğinizin ilk besin takviyesine havuç yedirerek başlayabilirsiniz. Bebeğinize yedireceğiniz havuç kavurması tarifinin besin değerlerini aşağıda vermiş olduğumuz bilgilerden inceleyebilirsiniz.

Bir küçük kase havuç püresinde:

Vitamin olarak:

13286 IU A vitamini, 1,8 mg C vitamini, 4 mg Niasin, 11 mcg folik asit, 2 mg B5 vitamini, 2 mg B6 vitamini. Ayrıca diğer vitaminlerden de az bir miktar bulunmaktadır.

Mineral olarak ise;

17 mg potasyum, 51 mg sodyum, 24 mg kalsiyum, 23 mg posfor, 10 mg magnezyum, 48 mg demir. Ayrıca az miktar da olsa selenyum, manganez, çinko ve bakır minerali bulundurmaktadır.

4. aydan sonra bebeğinize yedirebileceğiniz havuç püresi tarifi…

İlk olarak patates ve havucu iyece yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. Daha sonra malzemeleri buharda pişirin. Pişen patates ve havucu kaynatılıp dinlendirilmiş su içerisinde püre haline getirin.

Havuç kavurmasını daha sonra birer porsiyonlar şeklinde ayırarak bebeğinize yedirebilirsiniz. Havuç kavurmasını 3 aya kadar buzlukta saklayabileceğinizi unutmayınız.

Aynı zamanda daha önce 1 yaş üstü bebekler için yazmış olmuş havuçlu çorba tarifini de deneyebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber