Siyaset 4 bin FETÖ’cü tasfiye edildi

4 bin FETÖ’cü tasfiye edildi

13.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen adli ve idari yargı hâkimleri ile cumhuriyet savcılarının kura töreninde, göreve başlayacak 403 hâkim ve savcıyı tebrik ederek başarılar diledi.

4 bin FETÖ’cü  tasfiye edildi

Oktay, şunları söyledi: “17-25 Aralık girişimi ve 15 Temmuz FETÖ hain darbe teşebbüsü, hepimize yargının bağımsız ve tarafsız olmasının, adaletin tesisi açısından ne kadar hayati öneme sahip olduğunu bir kez daha göstermiştir. Adalet teşkilatımız gerekli mekanizmaları işleterek darbe girişiminin ardından, içindeki FETÖ’cüleri en hızlı ve en kararlı şekilde temizleyen kurum olmuştur. Bu çerçevede, adalet teşkilatımızın içine vesayetin açtığı çatlaklardan sızmış 4 bin civarındaki FETÖ üyesi hâkim ve savcı tasfiye edilmiştir. Aslında bunlara ‘hâkim ve savcı’ demek de doğru değil. Nasıl ki asker demiyorsak diğerlerine ‘asker elbisesi giymiş hainler’ diyorsak bunlar da hâkim ve savcı elbisesi giymiş içimize sızmış hainlerden başka bir şey değiller.”

Haberin Devamı

Gül de yaptığı konuşmada “Devletin ve yargının bir ölümcül virüsten temizlenmesi yolunda ne büyük mesafe almış olursak olalım, dikkat ve ihtiyatı elden bırakmadan mücadeleye devam edeceğimizi de önemle vurgulamak isterim. Türk yargısı hiçbir örgüte teslim olmamıştır, olmayacaktır” dedi. Gül, “8. Dönem adaylarının göreve başlamasıyla birlikte, halihazırda 19 bin 606 olan hâkim ve savcı sayımız 20 bine yükselecek” diye konuştu.

4 bin FETÖ’cü  tasfiye edildi