Gündem 42 amiralden 17’si FETÖ’den mağdur

42 amiralden 17’si FETÖ’den mağdur

24.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Deniz Kuvvetleri’nde kumpas davalarıyla mağdur edilen subaylar, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yeniden donanmaya döndü. Deniz Kuvvetleri’nde görevli 42 amiralden 17’sinin terör örgütü FETÖ tarafından mağdur edildiği belirlendi

42 amiralden 17’si FETÖ’den mağdur

Balyoz ve “amirallere suikast” başta olmak üzere FETÖ tarafından yapılan kumpas davalarıyla, FETÖ ile iltisaklı amirallerin önünü açmak için mağdur edilen çok sayıda denizci subay, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından amiralliğe terfi edildi. Halen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan 42 amiralin 17’sinin FETÖ mağduru olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

FETÖ’nün en büyük tasfiyeyi de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda yaptığı ortaya çıkmıştı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında muvazzaf olarak görev yapan 54 amiralin yüzde 60’ına denk gelen 32’si FETÖ ile iltisakları bulunduğu gerekçesiyle ihraç edilmişti.

Amiraller ve albaylar

2010’da başlayan davalar nedeniyle haksız yere itham edildikleri sonradan anlaşılan 23 amiral ile albaylar, mevzuat gereği terfi alamayıp emekli edilmişti. Bu isimlerden koramiraller Mehmet Otuzbiroğlu, Kadir Sağdıç, Can Erenoğlu, Deniz Cora, tümamiraller Haydar Mücahit Şişlioğlu, Fikret Güneş, Ramazan Cem Gürdeniz, Soner Polat, Ali Semih Çetin, Ahmet Sinan Ertuğrul, tuğamiraller Ahmet Türkmen, Nadir Hakan Eraydın, Serdar Okan Kırçiçek, Cem Aziz Çakmak, Levent Erkek, Mehmet Fatih Ilğar, Turgay Erdağ, Levent Görgeç, Osman Kayalar, Abdullah Gavremoğlu, Şafak Yürekli, Fahri Can Yıldırım ve Ali Sadi Ünsal yer alıyordu. Halen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan 42 amiralin 17’sinin FETÖ mağduru olduğu ortaya çıktı. 2015 Şurası’nda İbrahim Özdem Koçer tuğamiralliğe terfi edilmişti. 2016 Şurası’nda tuğamiralliğe terfi alan 14 albayın dokuzu “kumpas mağduru” olarak kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

15 Temmuz sonrası

Askeri Casusluk davası kapsamında 5 yıl ceza alan Yankı Bağcıoğlu, Balyozda 16 yıl ceza alan Bülent Olcay, 13 yıl 4 ay ceza alan Levent Kerim Uça, 16 yıl ceza alan Berker Emre Tok, Önder Çelebi, Mehmet Baybars Küçükatay, Gürsel Çaypınar, 18 yıl ceza alan Cemalettin Bozdağ ve casusluk davasında 5 yıl 5 ay ceza alan Necmi Yıldırım, darbe girişiminden hemen sonra tuğamiral oldular. 2017 Şurası’nda ise Balyoz mağduru Ayhan Türker Koçpınar, Ayhan Gedik, Şafak Duruer, Yavuz Kılıç ve Mehmet Cem Okyay ile Askeri Casusluk mağduru Yalçın Özkütük tuğamiralliğe terfi ettirilmişti.