Antalya 44. Yılda Buluştular

44. Yılda Buluştular

14.09.2019 - 19:58 | Son Güncellenme:

44. yılda buluştular

44. Yılda Buluştular

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- DENİZLİ Kız İlköğretmen Okulu'nun 44 yıl önceki mezunları Antalya'da buluşup, Kumluca ve Demre'de çeşitli etkinlikler yaptı.

Denizli Kız İlköğretmen Okulu'nun 1974- 1975 eğitim öğretim yılında birer genç kadın öğretmen olarak mezun olan 4-F sınıfı öğrencileri, mezuniyetlerinin 44. yılında Kumluca'ya bağlı Adrasan Mahallesi'ndeki Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi. Buluşmaya aynı sınıftan mezun olan İstanbul, Amasya, Denizli, Yalova, Antalya, Sakarya ve İzmir'den 40 öğretmenden hepsi emekli olan 28'i katıldı. 5 günlük buluşmada Olympos ve Çıralı'yı gezisi ve Suluada yat turu yapıldı. Emekli öğretmenler daha sonra Demre'ye geçerek Kekova'da yat turuna katıldı. Yat turunda Simena Antik Kenti, Batık Kent, Gökkaya Koyu, Korsanlar Mağarası'nı gezen grup, bol bol denize girdi.

Buluşmayı organize eden Hatice Solmaz, "Her yıl bir araya geliyoruz. Her yıl ülkemizin farklı bir köşesinde buluşuyoruz. Bugün Türkiye'nin farklı illerinden gelen arkadaşlarımızla bir araya geldik. 5 gün boyunca anılarımızı tazeledik. Okul yıllarına döndük. Öğrencilik yıllarımızda olduğu gibi oynadık, eğlendik. Çocuklar gibi şen olduk. Görmediğimiz ülkemizin farklı köşelerinin tarihini, doğasını, denizini tanıdık. Bir yıl sınıf olarak, bir yılda dönem mezunları olarak bir araya geliyoruz. 44 yıl sonra bir sınıftan mezun olan 40 kişinin 28'inin bir araya gelmesi bağlarımızın ne kadar güçlü olduğunun kanıtı" dedi.

FOTOĞRAFLI