5 Badem 1 Elma Formülü

Fazla kilolardan kurtulmanın en önemli kilit noktalarından biri metabolizmanın hızlı çalışması. Bazen bu kendiliğinden olmuyor, metabolizmayı ateşlemek için bazı adımlar atmak gerekiyor.

Birazdan size metabolizmanızı hızlandırmaya yarayacak bir tarif vereceğim. Hem yapımı kolay hem de vitamin ve lif deposu.

Önce gerekli malzemeler:

5 tane çiğ badem

Bir tane orta boy elma

Bir çay bardağının yarısı kadar ev yapımı yoğurt (Bu noktada, piyasadan aldığınız yoğurtların yerine evde mayalayıp taze taze tüketeceğiniz yoğurtların daha sağlıklı olduğunu ve danışanlarıma da bunu önerdiğimi hatırlatmak isterim.)

Haberin Devamı

Bir çay kaşığı kadar toz tarçın.

Hazırlanışı:

Yapılacak işlem çok basit. Elmaları soyup dilimleyin, bütün malzemeyle birlikte blender'a koyup karıştırın. Metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olacak smoothie hazır.

HER BİRİ METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR

Şimdi gelin kısaca bu smoothie'nin yapımında kullandığımız malzemelerin kilo verme ve sağlık konusundaki faydalarına da bir göz atalım.

Çiğ badem, danışanlarıma sık sık ara öğün olarak önerdiğim sağlıklı yağ kaynağı bir kuru yemiş. Elbette bir günde sadece bir avuç yemek koşuluyla. Bunun yanı sıra, çiğ badem, kan şekerini dengeler ve açlık krizlerini engeller. Yüksek miktarda lif barındırır ve bu sayede uzun sürecek tokluk hissi yaratır. Bütün bunlara ek olarak iyi bir magnezyum kaynağıdır.

Elmaya gelirsek... Elma da özellikle kilo verme sırasında açlık krizlerinin dengelenmesinde etkili bir rol oynar. Lif içerir, metabolizmayı hızlandırır ve vitamin deposudur. Elma konusunda önemli olan nokta, şeker oranı düşük olanların yani çok tatlı değil hafif mayhoş tercih edilmesidir.

Tarçın ise bu smoothie'nin içinde yer alan an güçlü metabolizma hızlandırıcılardan biri. Lif deposu olan tarçın kan şekerini dengelemeye, özellikle tatlı krizlerini kontrol etmeye yardımcı olur. Tarçın, sadece lezzet açısından değil kilo verme konusunda da çok etkili. Fakat burada bir parentez açıp bazı kişilerde tarçın tüketmenin alerjik reaksiyonlara yol açtığını ve dikkatli kullanmak gerektiğini de hatırlatmak isterim.

Haberin Devamı