19.02.2018 - 04:23 | Son Güncellenme:
Kuşadası, 5 bin aşçının katılacağı lezzet şovuna ve aynı zamanda da sürdürülebilir turizm için başkanlar zirvesine ev sahipliği yapacak. GL Platform tarafından Efes Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı hem turizm hem de gastronominin nabzını tutacak. 21-24 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek fuarın ilk günü “Sürdürülebilir Turizm” için belediye başkanları bir araya gelecek.
Yapılacaklar konuşulacak
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı da olan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un yöneteceği toplantıda, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Danışma Kurulu Başkan Yardımcısı İlker Ünsever turizmde gelinen noktayı, aldıkları önlemleri ve yapılması gerekenleri anlatacak.
Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Türk turizminin zorlu süreci atlatabilmesinin yollarından birinin de tanıtım olduğuna dikkat çekti. “Gastronomi bu tanıtımın en önemli ayaklarından biri. Anadolu mutfağımız bu anlamda çok önemli bir yere sahip. Kuşadası da yöresel nefis lezzetlere sahip. Tüm bunları bir kez daha göstermenin gururunu yaşayacağız” dedi. Kuşadası’nın önemli bir turizm merkezi olduğunu, dünyanın dört bir yanından her yıl binlerce insanı ağırladıklarını ancak sürdürülebilir turizm için “evine mutlu dönen turist” sayısının önemli olduğunu belirten Özer, “Herkes biliyor ki Kuşadası’na gelen turist evine mutlu döner” dedi. Fuarın tek hedefinin ürün sergilemek olmadığına da dikkat çeken Kayalı, “Bu fuar, kış sezonundaki durağanlığı ortadan kaldıracağına ve hareket katacağına da inanıyorum” dedi. Başkan Kayalı, 2018 sezonu için yapılan erken rezervasyon oranlarında yüzde 40’a yakın bir artış olduğunu kaydetti.
43 kişilik dev jüri
Fuar kapsamında gerçekleşecek 3. Ege Şefler Yarışması, Genç Aşçılar Yarışması ve Liseler Arası Yarışmalar ile yöresel yemekler kategorisinde ev hanımlarının katılımıyla düzenlenecek yarışmaya yurtdışı ekipleri de dahil 5 bin aşçı katılacak.
Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Uğur Apak, “Türk mutfağının tüm zenginliği ve en güzel lezzetleri bu yarışmada görücüye çıkacak” dedi. Apak, fuar kapsamındaki yarışmaların 43 kişilik dev bir jüri tarafından değerlendirileceğini söyledi.
Oteller de mücadele edecek
Otel Temizlik ve Dekorasyonu Derneği tarafından düzenlenecek “Oteller Arası Kat Hizmeteri” yarışında nefesler tutulacak. Otellerin kat hizmetleri ekipleri özellikle en iyi yatak yapma kategorisinde büyük ter dökecek. GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise fuarın bu yıl üçüncü kez düzenlendiğini ve sektörün yol haritasının da belirlendiği bir konuma geldiğini söyledi. Ceylan, “Türkiye’nin her yerinden konaklama ve ağırlama tesislerinin tüm ekipman ve hizmetlerini karşılamak için hem yurt içinden hem yurt dışından çok sayıda otel yöneticisi de aramızda olacak” dedi.