Gündem 50 tonluk çelik borular D-100 Karayolu'na devrildi

50 tonluk çelik borular D-100 Karayolu'na devrildi

23.11.2017 - 13:48 | Son Güncellenme:

Sakarya'da meydana gelen trafik kazasında, TIR'da bulunan ve her biri 25 ton ağırlığında olan iki çelik boru D-100 Karayolu'na devrildi. TIR'ın sürücüsü yaralandı.

50 tonluk çelik borular D-100 Karayoluna devrildi

Sakarya'da, duvara çarparak taşıdığı her biri 25 ton ağırlığındaki iki çelik boru D-100 Karayolu'na devrilen TIR'ın sürücüsü yaralandı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, D-100 Karayolu'ndan İstanbul istikametine giden Mustafa Şahin idaresindeki çelik boru yüklü TIR, Beşköprü mevkisinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, önce orta refüje daha sonra da yol kenarındaki istinat duvarına çarptı.

Kazada araç içerisinde sıkışan Şahin yaralanırken, limanda kullanılmak üzere yurt dışına götürüldüğü öğrenilen her biri 25 ton ağırlığında ve 36 metre uzunluğundaki iki çelik boru yola devrildi.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen ekipler tarafından sıkıştığı TIR’dan çıkarılan Şahin, bölgeden geçen bir ambulansla Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza nedeniyle ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlanırken, karayolunda uzun araç kuyruğu oluştu.

Haberin Devamı

"ARADA 10 SANİYE YA VAR YA YOK"

Bu arada, kazaya karışmaktan kıl payı kurtulan bir otomobilin sürücüsü, sollama yaptığı sırada TIR’ın virajı alamadığını belirterek, "Devrilmesi bir oldu. Benimle arasında 10 saniye ya var ya yok. Ondan sonra önce bariyerlere gitti, sonra duvara vurdu. Biz onu sollarken yalpalamaya başladı. Direksiyon hakimiyetini kaybetti, yükü toparlayamadı herhalde" diye konuştu. Karşı yönden tesadüfen geçen bir ambulansın yaralıya müdahale ettiğini aktaran sürücü, "İnşallah bir şeyi yoktur. Kendisindeydi, hayati tehlikesi yokmuş, inşallah iyileşir" dedi.