Siyaset ‘500 bin gence iş imkânı sağlayacağız’

‘500 bin gence iş imkânı sağlayacağız’

24.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Seçim çalışmaları kapsamında dün gençlerle bir araya gelen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, “Belediye başkanı seçilirsem beş yıl içinde İstanbullu 500 bin gence iş imkânı sağlayacağız” vaadinde bulundu

‘500 bin gence iş imkânı sağlayacağız’

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında dün “Binali Yıldırım Gençlerle Buluşuyor” etkinliğinde gençlerin sorularını cevapladı. Yıldırım, “Belediye başkanı seçilirsem beş yıl içinde İstanbullu 500 bin gence iş imkanı sağlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, dün Avcılar Denizköşkler Toplantı ve Davet Salonu’nda “Binali Yıldırım Gençlerle Buluşuyor” etkinliğinde öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin sorularını cevaplayan Yıldırım, “belediye başkanı seçilirsem beş yıl içinde İstanbullu 500 bin gence iş imkânı sağlayacağız. Yeni açılan İstanbul Havalimanı’nda bile 2 bin 500 kişi çalışıyor. İstihdam edeceğimiz gençleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) değil farklı şirketlere yerleştireceğiz. İBB’nin 80 bin personeli var” diye konuştu.

‘Onu da ben yaptım’

“Gebze-Halkalı banliyö tren hattına bineniniz var mı?” diye soran Yıldırım’a gençler “Evet” cevabını verdi. Yıldırım, bunun üzerine “Onu da ben yaptım” diye espri yaptı. Yıldırım, soru üzerine en sevdiği caminin Sultanahmet Camii olduğunu söyledi. Öğrencilerin öğrenim kredisi sorusu üzerine Yıldırım, “Ben de kredi aldım sizin gibi. Bu kredilerin kısa vadede ödenmesi sorun oluyor doğru. Ben de ilk başta ödemedim, sonra cezalı ödemek zorunda kaldım. Kredi borçlarının silinmesi hakkında talepler yoğun. Ben şunu söyleyeyim size. Bu işin takipçisi olacağım ve elimden geleni yapacağım. Bu belediye başkanının yapacağı bir şey değil, Ankara ile alakalı. ‘Ankara Ankara duy sesimizi’ diyeceğim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İstanbul’da tarihi eserlerin korunmasına ilişkin bir soruya ise Yıldırım, “’Kadim İstanbul’ ve ‘Hazineler Hazinelerimizdir’ diye iki projemiz var. Bu projeler kapsamında tarihi eserleri, yapıları koruyacağız ve birçok yeri inanç turizmine açacağız.”

‘Çeşmelerden su ve internet akacak’

Yıldırım, İstanbul’un fethiyle kentin su ihtiyacını karşılamak için yapılmaya başlanan ve zamanla mimari ve hat sanatının eşsiz eserleri haline gelen tarihi çeşmelerden, su ve internet akacağını belirtti. Yıldırım, şunları söyledi:

“Dünyanın önde gelen kültür ve medeniyet şehirleri arasında yer alan ve sahip olduğu tarihi eserlerle her yıl milyonlarca turisti ağırlayan megakent İstanbul’da, özellikle Osmanlı tarih ve kültürünü uzun yıllardır üzerinde taşıyan tarihi çeşmeler, yeniden kullanıma açılacak ve gelişen teknoloji ile ücretsiz kablosuz internet yayını da yapacak. Türk ve İslam toplumlarında temizlik ve içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan ve Yeditepeli şehrin tarihine şahitlik eden 937 çeşme böylece hayata dönecek. Aynı zamanda teknik alt yapısında yapılacak düzenlemelerle geliştirilecek olan çeşmelerden, ücretsiz kablosuz internet yayını da yapılacak.”

Haberin Devamı

‘500 bin gence iş imkânı sağlayacağız’

‘Sıkıntılar gelip geçici, üstesinden geliriz’

Yıldırım dün ayrıca Bahçelievler’de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş dünyasından isimlerle bir araya geldi. “İşsizlik var, ekonomik sıkıntı var. Onda da haklısınız ama bunlar geçici şeyler. Unutmayın biz bunu ilk defa yaşamıyoruz. Biz 2008 krizini yaşadık, 17-25 Aralık’ı yaşadık, 15 Temmuz’u yaşadık, Gezi olaylarını yaşadık. Hepsinin üstesinden geldik mi?
Yine bu sıkıntıların üstesinden gelecek kadrolar biziz, AK Parti’dir, Cumhur İttifakıdır” diyen Yıldırım’a AK Parti Bahçelievler Belediye başkan adayı Dr. Hakan Bahadır ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da eşlik etti.

Haberin Devamı

‘500 bin gence iş imkânı sağlayacağız’

Eşiyle huzurevini ziyaret etti

Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Kayışdağı’nda bulunan Akseki Ormanalı Abdullah ve Nerime Turan Huzurevi’ni de ziyaret etti. Yıldırım ziyareti sırasında 92 yaşındaki gazeteci Selma Selçuker’in yaş kutlamasına da katıldı. Yıldırım, yaş günü pastasını Selçuker ile birlikte kesti. TRT Sanatçısı Aylin Şengül Taşcı tarafından verilen mini konseri eşi Semiha Yıldırım ile birlikte dinleyen Yıldırım, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Ayşen Gruda’nın ablası Ayten Erman’a da başsağlığı diledi.