Antalya 55. Uluslararası Antalya Film Festivali

55. Uluslararası Antalya Film Festivali

05.10.2018 - 13:48 | Son Güncellenme:

Görme ve işitme engelliler için erişilebilir film "Kurtuluş Son Durak"ın gösterimi gerçekleştirildi

55. Uluslararası Antalya Film Festivali

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 55'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali'nde, görme ve işitme engelliler için erişilebilir film "Kurtuluş Son Durak"ın gösterimi yapıldı.

Haberin Devamı

Yönetmenliğini Yusuf Pirhasan "Kurtuluş Son Durak" filmi, Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda görme ve işitme engellilerle buluştu.

Salona yakınlarının yardımıyla gelen görme ve işitme engelliler, 106 dakika süren ve betimlemeyle konunun anlatıldığı filmi izledi.

Senaryosu Barış Pirhasan tarafından kaleme alınan, görüntü yönetmenliğini Carlos Ritter'in yaptığı filmin kurgusu Aylin Zoi Tinel imzasını taşıyor.

Kurtuluş Son Durak filminde Belçim Bilgin, Demet Akbağ, Asuman Dabak, Ayten Soykök, Damla Sönmez, Mete Horozoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Yavuz Bingöl rol aldı.

Filmin hikayesi şöyle: Mahalleye yeni taşınan psikolog Eylem'in kapısı bazı kadınlar tarafından sürekli çalınmaktadır. Terk edilme acısı yaşayan bu kadınlar için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Onları bu duruma düşüren erkekler için de.

Haberin Devamı

Kurtuluş Son Durak, "her türlü şiddete karşı" mottosuyla hareket eden, dayanışma içerisindeki kadınlar üzerinden önemli mesajlar veren bir film.