Ekonomi 55 yaşından genç olanlar alamaz!

55 yaşından genç olanlar alamaz!

21.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Seneye emekliler için İstanbul’da doğayla iç içe yeni bir hayat başlayacak.

55 yaşından genç olanlar alamaz

İstanbul Selimpaşa’da yapımına başlanan HerDem Sağlıklı Yaşam Köyü’nde ‘altın yıllar’ını yaşayanlar keyifli zaman geçirirken ihtiyaçları da yanı başında bulacak. HerDem’i yapan Makro İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan’ın verdiği bilgilere göre, türünün ilk örneği olan sağlıklı yaşam köyünün mimari yapısı, 55 yaş ve üzeri büyüklerin rahatı düşünülerek tasarlandı.

Haberin Devamı

614 hanenin yer alacağı köyde, 2 katlı 45 konak bulunacak. Her bir konak 10 veya 14 bağımsız haneden oluşacak. Konakların içindeki hanelerin salonu, banyosu, yatak odası, balkonu, mutfağı ve bir de hobi bahçesi olacak.

286 bin TL’den...

Sakinlerinin köy dışına çıkmadan yaşayabilecekleri şekilde tasarlanan HerDem’de temizlik, bakım ve onarım, eve yemek servisi, eczane hizmetlerinin yanı sıra restoran, market, ATM, çamaşırhane ve kuaför bulunacak. HerDem Sağlıklı Yaşam Köyü’nün sağlık yönetimindeki çözüm ortağı olan Acıbadem Sağlık Grubu’nun hekim ve hemşireleriyle 7/24 köy içindeki sağlık merkezinde destek sağlanacak.

55 yaşından genç olanlar alamaz

HerDem’de işletme çözüm ortağı olarak, yaşlı bakım destek hizmetlerinde uzman olan Amerikalı kuruluş Avendelle görev üstleniyor. Köyün tüm çalışanları, görevlerine Avendelle ile yurt içi ve yurt dışında özel bir eğitim aldıktan sonra başlayacak. Ercan Uyan’ın verdiği diğer bilgiler şöyle:

Haberin Devamı

- “Yaşınız henüz 55 değilse şimdiden satın alabilir, ardından kiraya verebilirsiniz. 55 yaşından sonra da kendiniz konaklayabilir veya kiralamaya devam edebilirsiniz.

- Evlerin içerisinde, salona, yatak odasına, banyoya, kısacası her yere, her an görevlilere kolayca ulaşılabilmesi için acil çağrı düğmeleri konulacak. Köyün kendine ait özel sağlık merkezinde 7/24 çalışan uzman tıp personeli, acil durumda evlere ulaşarak yardımcı olacak.

- HerDem’de yaşamak için ev veya konaklama paketi satın alabilirsiniz. Aldığınız evde isterseniz kendiniz oturabilecek, isterseniz kiralayabileceksiniz. Tanıtıma özel satın alma fiyatları 286 bin TL’den (KDV dahil, tapu, noter masrafları hariç) başlıyor. Evinizi isterseniz yönetime kiralayabileceksiniz.

- Satın almadan konaklamak isteyen köy sakinleri, yemek hariç, sağlık ve temizlik paketi dahil, aylık 4.500 TL + KDV (2018 fiyatları, her yıl TEFE - TÜFE artışlı) ücretle HerDem’in imkanlarından yararlanabilecek.”