Siyaset 6 üniversiteye rektör atandı

6 üniversiteye rektör atandı

16.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı kararıyla YÖK üyeliğine Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, altı üniversiteye de rektör atadı. Eski milletvekili Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar, 9 Eylül Üniversitesi’ne rektör oldu.

6 üniversiteye rektör atandı

Erdoğan, yayınladığı Cumhurbaşkanı kararnamesi ile YÖK üyeliği ve 6 üniversiteye rektör ataması yaptı. Daha önce yapılan düzenlemeyle rektör olmada “profesör olma” şartının kaldırılmasına karşın Erdoğan’ın tercihleri profesörler oldu. Buna göre, YÖK üyeliğine Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik getirildi.

Haberin Devamı

Hotar rektör oldu

Kararname ile Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Akın Levent, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğüne Prof. Dr. Nuri Aydın, Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Erol Özvar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fatih Savaşan atandı. Hotar, daha önce Ak Parti Genel başkan yardımcılığı ve milletvekilliği görevlerinde bulunmuştu. Aydın da bölünmesi tartışma yaratan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’nın yeni rektörü oldu. Aydın, uzun yıllardır Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde görev yapıyor.