Gündem 600 bin liralık vurgun yapan oto hırsızlık çetesi çökertildi

600 bin liralık vurgun yapan oto hırsızlık çetesi çökertildi

17.12.2018 - 20:09 | Son Güncellenme:

Ankara ile İstanbul'da çalıntı ve hacizli toplam 26 aracın motor ve şasi numaralarını değiştirerek 600 bin liralık vurgun yapan oto hırsızlık şebekesi çökertildi.

600 bin liralık vurgun yapan oto hırsızlık çetesi çökertildi

Liderliğini cezaevinde bulunan Ayhan N.'nin yaptığı oto hırsızlık şebekesinin özellikle araç çalıştırma (kontak) sistemine takılan elektronik devreli (immobilizer) otomobilleri özel cihazlar vasıtasıyla çalarak araçlarda kimlik bilgisi değişimleri yaptığı tespit edildi. Şebekenin araçların motor ve şasi numaraları üzerindeki değişimleri Tokat'ta gerçekleştirdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Ankara Emniyeti Oto Hırsızlık Bürosu ekiplerince çalıntı ve hacizli araçların motor ile şasi numaralarını değiştiren oto hırsızlık şebekesine operasyon düzenlendi. Polisin 3 aydır takibe aldığı şebekenin, toplamda 26 aracın motor ve şasi numaralarını değiştirdiği tespit edildi. Araçların kimlik bilgilerini değiştirerek 600 bin liralık vurgun yapan şebekenin eylemlerini Ankara ve İstanbul'da, araç üzerindeki kimlik bilgisi değişimlerini de Tokat'ın Turhal ilçesinde gerçekleştirdiği belirlendi.

ŞİFRE, "KESE YAPMAK"

Şebeke üyelerinin çaldıkları araçlar üzerindeki kimlik bilgisi değişimlerini yaptığı Tokat'ta polise deşifre olmamak için aralarında şifre oluşturdukları öğrenildi. Şüphelilerin aralarında geçen telefon görüşmelerinde çaldıkları araçların motor ve şasi numara değişimlerine, "kese yapmak" dedikleri saptandı. Özellikle araç çalıştırma (kontak) sistemine takılan elektronik devreli (immobilizer) otomobilleri çaldıkları belirlenen şüphelilerin, bu araçları özel cihazlar vasıtasıyla çaldıkları bildirildi.

Haberin Devamı

600 bin liralık vurgun yapan oto hırsızlık çetesi çökertildi

AMASYA VE TOKAT'TA EŞ ZAMANLI OPERASYON

Amasya ve Tokat'ta eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alınırken, dört şüpheli mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, ikisi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şebekenin liderliğini yaptığı Ayhan N.'nin cezaevinde tutuklu olduğu belirtildi.