Gündem 7 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl İlerler?

7 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl İlerler?

30.04.2018 - 11:38 | Son Güncellenme:

Emekleme pozisyonuna geçerek emekleme hazırlıklarına başlar. Emekleme pozisyonuna gelip tekrar kendisi oturabilir. Destek verildiğinde bir elini öne doğru atabilir. Elinden düşürdüğü bir nesneyi yerden alabilir veya yerdeki nesneyi fark ederek ona ulaşmaya çalışır. Yüzü koyun bırakıldığında kendisi oturur pozisyonuna gelebilir.

7 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl İlerler

Elindeki oyuncakları veya nesneleri oynarken bir elinden diğer eline kolayca geçirebilir. Eğer çok sevdiği oyuncağı veya dikkatini çektiği bir nesneyi elinden aldığınızda ağlamaya başlayarak itiraz edebilir. Dik tutulduğunda ayaklarına ağırlık vererek bir süre tutunarak kendisi ayakta durabilir.Siz el çırparken taklit ederek oda ellerini çırpabilir el sallayabilir.Sırt üstü yatarken ayaklarıyla oynamaktan çok hoşlanır. Ayaklarını sürekli ağzına sokabilir. Yabancı insanları anne ve babasından ayırt eder korkarak tepki gösterebilir.

Haberin Devamı

Ellerini ve parmaklarını diğer aylara göre daha kontrollü oynatabilir. Elindeki oyuncakları veya cisimleri birbirine ya da yere vurarak oynayabilir.7 aylık bebek nesnelerin ses çıkarması çok hoşuna gider. Başkalarının çıkardığı sesleri ve konuşmaları dikkatli de inceleyerek dinleyebilir. Kendisi sevdiğini anlayacağı için ona bakarak komik hareket yaptığınızda sevinç hareketleri yaparak kahkaha atarak güler. Genellikle 5-6. aylarda diş çıkarır ama eğer bu aylarda çıkarmamışsa bu ayda çıkarabilir.

7 Aylık Bebeğin Gelişimi İçin Yapılması Gerekenler

Bu ayda bebekler, ilgiye ve sevgiye ihtiyaç duyarlar. Zamanın büyük çoğunluğunda ona ilgi göstererek geçirmeniz gerekir. Onları kendi hallerine bırakmayın, hareketlerine müdahale etmeyin. Bu gelişimini olumsuz etkileyecektir. Bu ayda bazı bebekler emekleyebilir. Bazen Tam emekleme pozisyonu olmasa da sürünerek veya yan yan gidebilir. 7 aylık bebek oyunlar oynamayı çok severler. Yüzünüzü saklayarak birden ‘’ceecee’’ oyunun oynaması hoşuna gidecektir. Ya da bir havlu veya örtüyü onun yüzüne örterek kaldırdığınızda size sevinerek gülücükler atacaktır. Taklit yeteneği geliştiği için bazı hayvan seslerini tanımasına yardımcı olmak için oyuncak alınabilir.

Haberin Devamı

7 Aylık Bebeğin Beslenmesi

Artık ek gıdalara başlanıldığı için ona kolay sindirip yiyebileceği meyveler sebzeler mamalar tüketmesi uygundur. 7 aylık bebek, Meyve olarak Elma armut şeftali püresi verilebilir. Patates havuç sebzeler haşlanarak ezilip verilebilir. Pirinç unuyla irmikle mamalar hazırlanıp yedirilebilir. Yoğurt peynir ara ara muz verilir. Çiğneme yeteneği gelişmesi için pütürcüklü olmaları daha uygundur. Siz yemek yerken mama sandalyesi varsa sizin yanınızda oturabilir. 7 aylık bebek yasak olan besinlerden olan yumurta akı, çilek, bal inek sütü, şeker tuz bir yaşına kadar verilmemesi önerilir.