Gündem 7 Ekim ehliyet sınav sonuçları açıklandı! Ehliyet sınav sonucu sorgulama

7 Ekim ehliyet sınav sonuçları açıklandı! Ehliyet sınav sonucu sorgulama

20.10.2017 - 12:43 | Son Güncellenme:

7 Ekim tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçları dün adayların erişimine açıldı. Ehliyet sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar www.meb.gov.tr adresi üzerinde sorgulama yapabilecek. Ehliyet sınavından 70 ve üzeri puan alan adaylar direksiyon sınavına katılabilecek.

7 Ekim ehliyet sınav sonuçları açıklandı Ehliyet sınav sonucu sorgulama

Ehliyet sınav sonuçları sürücü adayları duyuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacağı duyurulan ehliyet sınav sonuçları erişime açıldı. İşte 7 Ekim tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçları sorgulama ekranı...

Haberin Devamı

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sonuçlar açıklandıktan 16 gün sonra, 4 Kasım ve 5 Kasım’da ilk sınavlar başlıyor.

DİREKSİYON SINAVINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Sınav esnasında dikkat edilecekler: Sınava girecek olan adaylar emniyet kemerlerini takması gerekir. Emniyet kemeri takıldıktan sonra, koltuk ayarlarını yapması gerekir. Dikiz aynalarını kontrol etmeleri, araç çalıştırılmadan önce son kontroller yapılması gerekir. Araç çalıştıktan sonra ilk olarak gideceği yöne doğru (sol) sinyal vermeleri, kullandıkları güzergahta yanlarından geçen arabalara izin vermeleri gerekiyor. En önemli kural ise: Sürüş esnasında araç istemsiz olarak “stop” ettirmeme durumudur. Şerit değiştirirken yan aynalardan geçeceği şerite bakmaları ve geçeceği şerite geçmeden önce sinyal vermeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

Sürücü Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik

Motorlu taşıt sürücüleri kursu tarafından sınava girebilecek düzeye ulaştığına karar verilen kursiyerler için sınavdan önce yapılan ön sınav kaldırıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dai·r Yönetmeli·k, Resmi Gazete´de yayımlandı. Yönetmeliğe göre, motorlu taşıt sürücüleri kursu tarafından sınava girebilecek düzeye ulaştığına karar verilen kursiyerler için sınavdan önce yapılan ön sınav kaldırıldı.Yönetmelikle güzergahın tanımı yapılarak, direksiyon dersi eğitimlerinin ve uygulama sınavlarının bu güzergahta yapılması hükmü getirildi.

Değişiklikle, kamyonet, kamyon ve TIR gibi araçların sertifika sınavlarında görevli komisyon üyesi ile direksiyon usta öğreticisinin de takip aracında yer alması sağlandı. Sınavda görev alacak tüm personele ödenecek ücretler de yeniden belirlendi. Direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonunda görev alan öğretmenlerin, her sınav günü için aldıkları brüt sınav ücretinin üst limiti 263 liradan 338 liraya çıkarıldı.

Sınav görevlilerinin ücretlerinin ödenmesine ilişkin yönerge hükümlerinin yürütmesinin durdurulduğu 16 Haziran 2017´den taslak yönetmelik tarihine kadar geçen süre içinde yapılan sınavlara ilişkin görev ücretlerinin, il ve ilçe hesaplarında biriken miktardan geçmişe dönük ödemesi yapıldıktan sonra kalan miktarların, İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde oluşturulacak döner sermaye işletmesi hesaplarına bu yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren bir ay içerisinde aktarılması hükmü getirildi.

Haberin Devamı