Geri Dön

7 Kasım günün menüsü (Bugün ne pişirsem?)

7 Kasım günün menüsü hangi lezzetlerden oluşuyor merak ediyor musunuz? “Bugün ne pişirsem?” deyip merakla 7 Kasım günün menüsü tariflerimize bakanlara bir sürprizimiz var. En değişik tariflerimizi 7 Kasım günün menüsü için hazırladık.

7 Kasım günün menüsü (Bugün ne pişirsem?)

7 Kasım günün menüsü yine sürprizlerle dolu. “Bugün ne pişirsem?” diyen ve gerçekten ne pişireceği gözünde büyüyenler için hazırladığımız 7 Kasım günün menüsü lezzetli mi lezzetli!

Neler var 7 Kasım günün menüsü tariflerinde?

Kışın vazgeçilmezi Hardal Çorbası

Bisküvi ekmek tarifi

Peynir dolgulu kabak rulo

İmam sarığı tatlısı tarifi

Hepsi birbirinden ilginç ve lezzetli olan 7 Kasım günün menüsü tariflerinin yapımı öyle gözünüzü korkutacak kadar zor değil. Eğer yemek yapmaktan keyif alıyorsanız emin olun bu tariflerin yapımı sizin için bambaşka bir zevk olacak. Hep yepyeni bir yemek yapmanın heyecanı, hem de tadına bakıldıktan sonraki lezzetin keyfi yorgunluğunuzu atmaya yetecek.


O zaman lafı çok da uzatmadan son tariflerimize geçelim

Tantuni tarifi
Evlerde yapmaya çok alışık olmadığımız tantuniyi artık mutfaklarımıza sokmanın zamanı bizce geldi. Dışarıda ne yediğimizi bilmediğimiz her lokantaya güvenemediğimiz bu günlerde tantuni gibi bir lezzetten mahrum kalmak haksızlık olur.


Tantuni için malzemeler
600 gram yağsız et (kuzu kol da alabilirsiniz)
Yarım su bardağı sıvı yağ
4-5 arpacık soğan
Kırmızı toz biber
Kekik
Sıcak su
Tuz

Tantuni nasıl yapılır?
Tantuni yapımının en önemli noktası etlerinizin doğru kesilmesidir. Aldığınız eti buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucuda bir gece bekletin. Daha sonra çıkarttığınızda rahatça kesebileceksiniz. Çok büyük olmamak şartıyla küp küp doğradığınız etleri bir tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyin.



Etler kaynamaya başladığında üzerine arpacık soğanlarınızı ekleyin ve soğanlar iyice erinciye kadar arada karıştırarak pişirin. Su çekilince etler kızarmaya başlayacaktır. Üzerine baharatlarınızı ve tuzu ekledikten sonra biraz daha kızartın. İçine zevke göre değişik sebseler de eklenebilir.

Tantuniniz hazır. Küçük somon ekmekler veya lavaş üzerinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber