Ekonomi 7 milyar $’lık hırdavat atağı

7 milyar $’lık hırdavat atağı

25.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de yaklaşık 14 bin firmanın içinde yer aldığı hırdavat sektörü, Hırdavat Sanayici ve İşadamları Derneği (HISİAD) çatısı altında ilk fuarını yapmaya hazırlanıyor.

7 milyar $’lık  hırdavat atağı

Fuarla ilgili olarak TÜYAP’la bir protokol imzalanırken, ilki önümüzdeki sene yapılacak olan fuarın iki yılda bir tekrarlanması hedefleniyor.

Haberin Devamı

HISİAD Başkanı Çetin Tecdelioğlu, 7 milyarı aşkın ihracatı olan hırdavat sektöründe kısa bir süre içinde uluslararası alanda adından söz ettirecek bir organizasyona ulaşmak istediklerini belirtti.

En çok Almanya’ya Çetin Tecdelioğlu, şunları söyledi:

“2015’ten 2018’e bizim ihracat rakamlarımız 6 milyar dolarlardan 7 milyar doların üzerine çıktı. Bu yıl ilk 5 aydaki ihracatımız 3.2 milyar dolara ulaştı. Tahminim 8 milyar doları geçen bir rakamla bu yılı kapatacağız. Sektörde ihracatla ilgili bir ivmelenme ve büyüme var. Sektörümüz Türkiye ortalamasından daha hızlı büyüyor. Bunun en önemli nedenlerinden birisi ise şu an dünyada ucuz olmamız. Bunu iyi değerlendirmemiz lazım.”

Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkenin 727 milyon dolarla Almanya olduğunun altını çizen Tecdelioğlu, daha sonra Irak, Fransa, Romanya ve ABD’nin geldiğini belirtti.