Ekonomi 70 milyarlık teşvik sürprizi

70 milyarlık teşvik sürprizi

17.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, proje bazlı teşvik sisteminde 70 milyar liralık yatırımı açıklamaya hazırlandıklarını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın şahitliğinde tüm yatırımcılara 70 milyar liralık yatırım teşvik belgesini bir kerede vereceğiz” dedi.

70 milyarlık teşvik sürprizi

13 dev yatırım

Haberin Devamı

Proje bazlı teşvik sisteminde desteklenecek yatırımlara ilişkin çalışmayı ay sonuna kadar tamamlayacaklarını ifade eden Zeybekci, bugüne kadar 70 milyar lira civarındaki yatırım tutarını yetiştirdiklerini söyledi.

Bakan Zeybekci, yatırımlara ilişkin Bakanlar Kurulu kararı alınacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Arkadaşlarla çalışıyoruz, konuyu Bakanlar Kurulu’na sevk edeceğiz. Her bir yatırım, Bakanlar Kurulu kararı haline gelecek. Şu ana kadar netleşmiş 12-13 civarında yatırım söz konusu. Her alanda yatırım başvurusu var. Tıp ve enerji teknolojilerinden petrokimyaya kadar tüm alanlarda, çok geniş kapsamlı yatırım başvurusu bulunuyor.”

Zeybekci, “2018’de hizmet ihracatımızda dünyanın ilk 10’unda olma yolculuğuna hızlı bir şekilde katılacağız ve 50 milyar doları geçeceğiz. Bunun için her şeyi yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Hizmet ihracatçılarına önemli destekler verildiğini ifade eden Zeybekci, güncellenmesi beklenen Gümrük Birliği’ne hizmet sektörün de dahil olacağını bildirdi.

Türk mutfağına destek geliyor

Zeybekci, birkaç hafta için Türk yemeklerine ilişkin çok önemli bir projeyi tanıtacaklarını kaydederek, “Dünyanın önemli noktaları, önemli merkezleri ve önemli şehirlerinde Türk mutfağı neymiş, Türk ürünleri neymiş, Anadolu mutfağı-ürünleri neymiş bunu en önemli desteklerle, Türk Ticaret Merkezleri mantığından yaklaşarak böyle bir projeyi önümüzdeki günlerde açıklayacağız” dedi.