Eğitim 700 öğrencinin mezuniyet heyecanı

700 öğrencinin mezuniyet heyecanı

02.06.2017 - 10:36 | Son Güncellenme:

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Meslek Yüksekokulu (MYO) 2016-2017 akademik yılı mezuniyet töreninde 11 bölümden yaklaşık 700 öğrenci geleceğe uğurlandı.

700 öğrencinin mezuniyet heyecanı

OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü’nde bulunan 19 Mayıs Sahnesi’nde gerçekleştirilen mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende, açılış konuşmalarında mezunlar adına söz alan okul birincisi Hilal Genç, mezuniyetle hayatlarının önemli bir noktasına adım attıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Ardından konuşan Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güray Erener, “Sevgili gençler bundan sonra kendi yolunuzu kendiniz çizeceksiniz. Sizden isteğimiz yaptığınız işleri, bizi biz yapan değerlere sahip çıkarak yapmanızdır. Zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyin. Çevrenizde sizin gibi olmayan insanlara karşı sakin, sabırlı ve anlayışlı olun. Doğru bildiklerinizi onlarla paylaşmaktan çekinmeyin. Sadece iyi bir bilgisayarcı, çocuk gelişimci, girişimci, iyi bir öğretmen ya da iyi muhasebeci olmak yetmez, aynı zamanda inancı, irfanı ve ahlakıyla iyi bir insan olmamız gerekiyor. Hızlı bir değişimin yaşandığı dünyada insan sevgisi ve insana saygı, hoşgörü, dostluk, aileyi sevmek ve önemsemek, görev ve sorumlulukları onurlu ve iyi bir şekilde yerine getirmek ve daha da önemlisi yüksek ahlaklı olmak değişmez ve eskimez değerlerdir” dedi.

Haberin Devamı

Mezuniyetin hayattaki en güzel iş birliklerinden biri olduğuna dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, “Bir tarafta sevgili öğrencilerimiz, diğer yanda yüreğini açmış ve her şeyiyle evladına destek olan fedakar velilerimiz, öte tarafta bütün gayretini ortaya koyan akademisyenlerimiz Öyle güzel bir iş birliği ki, zaman geldi, geçti ve şimdi mezuniyetle taçlanıyor. Dolayısıyla çok güzel ana tanıklık ediyoruz. Genç mezunlarımızı yürekten tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in selam ve iyi dileklerini de paylaşan Prof. Dr. Ceyhan mezunlara, “Her şey gönlünüzce olsun ve sevgi daima gönlünüzde olsun” temennisinde bulundu. Törende, okul derecesine giren öğrenciler konuşmaların ardından sahneye çağrıldı. Yüksekokulu birincilikle bitiren Hilal Genç, zorlu maratonda ikinci sırada yer alan Ali Fuat Aldan ve üçüncülükle dereceye giren Sevtap Samancı’ya ödül ve başarı belgeleri protokol tarafından takdim edildi.

Kepler havada

Program birincileri ve diğer mezun öğrencilere öğretim üyeleri tarafından belgelerinin verilmesinin ardından tören, kep merasimi için Güzel Sanatlar Kampüsü bahçesinde devam etti. Diplomalarını alan öğrenciler müzik eşliğinde geri sayım yaparak hep birlikte keplerini havaya fırlattı. Büyük bir coşku ve heyecana sahne olan mezuniyet töreni sırasında aileler de çocuklarının yaşadığı bu özel ve anlamlı ana şahit oldular.

Haberin Devamı

Yoğun bir katılımın olduğu mezuniyet törenine ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, yüksekokul müdürleri, akademisyenler, idari personel ile mezun aileleri ve yakınları katıldı.