Dünya 750 milyon kişi göç etmek istiyor

750 milyon kişi göç etmek istiyor

15.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

750 milyon kişi göç etmek istiyor

Dünyada 750 milyon kişi ilk fırsatta bir başka ülkeye göç etmek istiyor. Türkiye’ye göç etmek isteyenlerin sayısı ise 6 milyon.

Haberin Devamı

ABD zirvede

ABD merkezli araştırma şirketi Gallup’un anketine göre başka bir ülkeye göç etmek isteyenlerin oranı artıyor. 152 ülkede 453 bin kişi üzerinde, göçmen krizinin zirvede olduğu 2015-2017 yılları arasında yapılan anket sonuçlarına göre, dünyada 750 milyon kişi başka bir ülkeye yerleşmek istiyor. Bu kişilerin 160 milyonu ABD’de yaşamaktan yana olduğunu belirtti.

6 milyon Türkiye’yi...

Ankete göre, 47 milyon kişi Kanada’ya, 42 milyon kişi Almanya’ya, 24 milyon kişi Suudi Arabistan’a, 6 milyon kişi Türkiye’ye yerleşmek istiyor. Ülkelerini en çok terk etmek isteyenler ise sırasıyla Sierra Leone, Liberia, Haiti, Arnavutluk, El Salvador, Kongo, Gana, Dominik Cumhuriyeti, Nijerya, Ermenistan, Honduras, Suriye ve Kosova’da yaşayanlar.

Haberin Devamı

Göçmen çocuk susuzluktan öldü

Orta Amerika’dan ABD’ye ulaşmak için harekete geçen göçmen konvoyunda bulunan 7 yaşındaki Guatemalalı kız çocuğu, Meksika-ABD sınırında hayatını kaybetti. Washington Post’un haberinde, geçen hafta babasıyla yasa dışı olarak ABD’ye geçen çocuğun gözaltına alındıktan sonra yaşamını yitirdiği belirtildi. Çocuğun ölüm nedeninin aşırı sıvı kaybının yol açtığı ani kalp durması olduğu kaydedildi. ABD’den henüz bir resmi açıklama yapılmadı.