Ege 850 bin öğrenci tatile çıkıyor

850 bin öğrenci tatile çıkıyor

19.01.2018 - 00:37 | Son Güncellenme:

İzmir’de 850 bin öğrenci bugün yarıyıl tatiline çıkıyor. İlk yarının verimli geçtiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, “Öğrencilerimiz iyice dinlensin” dedi.

850 bin öğrenci tatile çıkıyor


Ülke genelinde olduğu gibi Ege Bölgesi’nde de okullar bugün tatile giriyor. İzmir’de 850 bin öğrenci ile 60 bin öğretmen iki hafta süreyle dinlenecek. 2017-18 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 5 Şubat’ta başlayacak. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi İzmir’de çok verimli bir ilk yarı geçirdiklerini belirtti.
Öğrencilere önerisinin ‘iyi bir tatil geçirmeleri’ olduğunu vurgulayan Yahşi, “Sportif, sanatsal ve kültürel çalışmalar yapsınlar, iyice dinlensinler” vurgusunu yaptı. Öğrencilerin doğrudan karneleriyle değerlendirilmemesi gerektiğini dile getiren İzmir İl Milli Eğitim Müdürü, “Velilerimiz, çocuklarını yargılamasın. Diğer öğrencilerle mukayese etmesin. Çocuğu anlayan ve kendisiyle değerlendiren bir tutum içinde olsun. Aileler, çocuğunun varlığından dolayı mutluluk duysun” dedi.

Haberin Devamı

‘Yüksek not tek ölçü değil’

Yaşar Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Durgel Jagtap, kötü notlar nedeniyle üzücü yollara başvurabilen çocuklar konusunda aileleri uyardı, “Başarı, yaksek not değil. Çocuklarla iletişimde olun” dedi.