Ekonomi 9 ayda 6 milyar yatırım yaptık

9 ayda 6 milyar yatırım yaptık

18.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, her zaman ve her koşulda yeni yatırımlara ve atılımlara devam ettiklerini belirterek, “Son 5 senede yaptığımız yaklaşık 35 milyar TL’lik yatırımın üzerine bu yılın 9 ayında yaklaşık 6.4 milyar TL yatırım gerçekleştirdik” dedi.

9 ayda 6 milyar yatırım yaptık

Ömer Koç, topluluğun Anadolu Buluşmaları etkinliğinde konuştu.

Haberin Devamı

Milli gelirin % 7’si

Koç, yurt içinde ve yurt dışında yaşanan ekonomik ve siyasi dalgalanmalara rağmen ülke sanayisine en fazla yatırım yapan topluluk olmayı sürdürdüklerini belirterek, şöyle dedi:

Son 5 senede yaptığımız yaklaşık 35 milyar TL’lik yatırımın üzerine bu yılın 9 ayında yaklaşık 6.4 milyar TL yatırım gerçekleştirdik. Yatırımlarımıza devam ederken mali yapımızı sağlam tutuyor, risk yönetimi sistemlerimize özel önem vermeyi sürdürüyoruz. Bu hassasiyetimizin özellikle içinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda daha da önem kazandığını görüyoruz. Topluluğumuzun yarattığı kombine ciro, Türkiye milli gelirinin yüzde 7’sine eşdeğerdir. Şirketlerimiz ülkemizin ihracatının yüzde 10’unu gerçekleştiriyor. Ödediğimiz vergiler, ülkemizin vergi gelirlerinin yüzde 8’ine tekabül etmektedir.”

Haberin Devamı

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu ise yeni teknolojilerle hep bir adım önde olmaya, çevre dostu, üstün nitelikli ürünler ve hizmetlerle tüketicileri için değer yaratmaya, pazar liderliklerini pekiştirmeye devam ettiklerini anlattı.