91. Akademi Ödülleri: Nerede o eski Oscarlar

91. Akademi Ödülleri, veya popüler adıyla Oscarlar dün gece düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödüller ve kırmızı halısıyla sakin bir tören olduğunu söyleyebiliriz. Ancak kırmızı halıyla ilgili söyleyeceklerim var.

Nerede o eski Oscarlar

Öncelikle Oscar kırmızı halısı bütün Hollywood gibi her geçen yıl daha az heyecan veriyor. Bu yıl çok beğendiğim birkaç isim olsa da yıllarca hatırlanacak efsanevi bir görüntü olacağını zannetmiyorum.

Nerede Angelina Jolie bacağı, nerede Nicole Kidman zarafeti, nerede Lupita Nyong'o'nun uçuşan etekleri... İkonik görüntülerden geriye kalan tek şey Charlize Theron'un Oscarlık sırt dekoltesi. Fakat Charlize Theron artık Charlize Theron değil.

Haberin Devamı

2019 OSCAR ÖDÜLLERİ'NİN EN ŞIKLARI

Lafı uzatmadan favori 4 ünlüme geçiyorum.

1. Irina Shayk

"A Star Is Born" filminin yıldızı olan partneri Bradley Cooper'a eşlik eden süpermodel Irina Shayk oldukça sade, siyah, derin sırt dekolteli, Burberry imzalı bir elbiseyle törene katıldı. Belindeki altın püskül detaylarına ve sırt dekoltesine bayıldım. Bob kesim saçları da yüzüne çok yakışmış. Makyajının sadeliği zaten ikonik güzelliğinin fazla bir müdahaleye ihtiyacı olmadığını kanıtlar nitelikte. Irina Shayk, 2019 Oscar kırmızı halısında seksi ve zevkli minimalist detayların her zaman kazanacağını gösterdi.


91. Akademi Ödülleri: Nerede o eski Oscarlar

2. Jennifer Lopez

Bu yıl 50 yaşına girecek Jennifer Lopez vücut hatlarıyla ve zamansız güzelliğiyle büyülemeye devam ediyor. Oscar kırmızı halısında da ikonik kalçalarını ve kum saati vücudunu saran, metalik Tom Ford elbisesiyle bunu bir kez daha vurguladı. Modern ve seksi elbise tercihini son derece çabasız bir saç ve makyajla tamamladı. Küpe ve çanta tercihi de bir o kadar kusursuz.

91. Akademi Ödülleri: Nerede o eski Oscarlar

3. Emilia Clarke

Emilia Clarke'ın 2019 Oscar kırmızı halısında tercihi Balmain oldu. Irina Shayk gibi kısacık bob saç stiliyle sürpriz yapan Game of Thrones'un Daenarys'in kocaman gülüşü lila rengi straplez Balmain elbisesini bir aksesuar gibi tamamlıyordu. Emilia Clarke'ın bu görüntüsünü tek kelimeyle tanımlayacak olsam bu kelime "zarafet" olurdu. Kombininde tek içime sinmeyen fazla iri bilekliğiydi.

Haberin Devamı

91. Akademi Ödülleri: Nerede o eski Oscarlar

4. Charlize Theron

Yukarıda da bahsettiğim gibi Charlize Theron'un ikonik sırt dekoltesi 2019 Oscar Ödülleri'nde geri döndü. Irina Shayk ve Jennifer Lopez ile birlikte boğazlı ve uzun kollu bir elbiseyle Oscarlar'a katılan Charlize Theron bob saç stiliyle de Irina Shayk ve Emilia Clarke'a eşlik ediyordu. Bu yılın favorilerinin birbirleriyle ortak noktaları bunlar sanırım. Bobunu beğenmiş olsam da kumral Charlize Theron'dan hoşlanmıyorum. Fazla sert görünüyor. Bu bebek mavisinin üzerinde Grace Kelly saçlarını görmek isterdim. Hele ki o incilerle. Boynundan aşağısı kusursuz diyebilirim. Ruj tercihine ve göz makyajına da bayıldım. Tek problem saç rengi ve küpeleri.

91. Akademi Ödülleri: Nerede o eski Oscarlar

Tarih bu görüntüleri yazmayacak

VE DİĞERLERİ

Siyah giyenler

Ashley Graham her zaman olduğu gibi kalçalarını vurgulayan kum saati bir elbise tercih etti. Ve tabii ki bunun için en doğru adres Zac Posen. Balerin topuzu, sade takılar, ağır göz makyajı klişelerinin hepsi tamam. Paket halinde vasat bir Oscar kırmızı halı görüntüsünün bütün malzemeleri bunlar.

Haberin Devamı

91. Akademi Ödülleri: Nerede o eski Oscarlar

Bir önceki yazımda Lady Gaga'nın "A Star Is Born" filminin tanıtım turu boyunca ne kadar harika olduğunu ve Oscar elbisesini nasıl heyecanla beklediğimi yazmıştım. Fakat Lady Gaga beni hem Altın Küre hem Oscar Ödülleri'nde hayal kırıklığına uğrattı. Gaga, klasik bir Audrey Hepburn görüntüsü yaratmaya çalışmış ancak artık şov yapmayı kesip biraz kendisi mi olsa acaba? Mavi saçlı Altın Küre görüntüsüne yaklaşamasa da Lady Gaga'nın son 1 senede en hayal kırıklığı görüntüsü bu olabilir.

Allison Janney de siyah bir elbiseyle sadeliği tercih eden isimlerdendi. Üzerinde fazla konuşmaya gerek yok. Sade ve vasat bir görüntü. Tarih bu görüntüleri yazmayacak.

Bu bir lise mezuniyet balosu değil

Piremsesler

91. Akademi Ödülleri: Nerede o eski Oscarlar


Pembeler içinde kendini "piremses" gibi hissedenler burada mı? Gemma Chan, Sarah Paulson ve Kacey Musgraves tam olarak o klişelerden. Pembe kabarık elbise. Aman ne kadar orjinal! Olmamış geçelim.

Garanticiler

91. Akademi Ödülleri: Nerede o eski Oscarlar


Roma'nın yıldızı Yalitza Aparicio Rodarte imzalı dünyanın en klişe elbisesiyle Oscarlar'da boy gösterdi. Tamam anlıyorum, fazla kırmızı halı deneyimi yok fakat kimse sana söylemedi mi kızım: BU LİSE MEZUNİYET BALOSU DEĞİL. Diyelim ki yılın en iyi kadın oyuncusu seçildin. Balo elbisenle mi hatırlanacaktın. Allah korudu neyse ki!

Yılın en iyi yardımcı kadın oyuncusu Oscar'ını kucaklayan Regina King favorilerim arasında yerini alamasa da onu bu garanti tercihinden dolayı kutlamam gerek. Oscar de la Renta imzalı beyaz straplez elbisesi Oscar'ın bütün klişelerine sahip olmasının yanı sıra herhangi bir hatası yok. Harika bir tercih mi? Değil. Kusur var mı? Yok. Helal ablacım!