Gündem Adana'da dehşet: Yönetici 2 komşusunu öldürüp intihar etti

Adana'da dehşet: Yönetici 2 komşusunu öldürüp intihar etti

07.03.2013 - 12:59 | Son Güncellenme:

Adana' da apartman yöneticisi, tartıştığı biri polis memuru olan 2 komşusunu öldürüp intihar etti...

Adanada dehşet: Yönetici 2 komşusunu öldürüp intihar etti

Adana’da tartıştığı polis memurunu ve bir kadını tabancayla öldüren bina yöneticisi intihar etti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Toros Mahallesi 78113 Sokak’taki Yağmur Apartmanı’nda, yönetici Yahya K. bina sakinleriyle görüşmek için 9’uncu kata çıktı. Burada, polis memuru Hüseyin Şensoy ve aynı katta oturan Nurcan Özdamar ile tartışan Yahya K, tartışmanın büyümesi üzerine yanındaki tabancayla her ikisine de ateş etti. Yahya K, daha sonra merdiven boşluğunda intihar etti.

Haberin Devamı

Bina sakinlerinin haber vermesiyle olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, polis Hüseyin Şensoy, Nurcan Özdamar ve Yahya K’nın yaşamını yitirdiğini belirledi.

Olay yeri inceleme ekipleri çalışma başlattı.

Bina aidatı toplanmasından çıkan tartışmadan kaynaklandığı değerlendirilen olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Apartman yöneticisi 57 yaşındaki Yahya Kaya ile öldürdüğü 46 yaşındaki Nurcan Özdamar ve polis memuru 54 yaşındaki Hüseyin Şensoy’un cenazeleri olay yerinde yapılan inceleme ardından otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Hüseyin Şensoy’un eşi Cennet Şensoy da fenalık geçirdi. Olay yerinde bekletilen ambulansta müdahale edilen Şensoy, Adana Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Cinayetin apartman yönetimindeki anlaşmazlıktan kaynaklandığını vurgulayan Gürkan, 2 çocuk annesi Nurcan Özdamar’ın eşi Mustafa Özdamar’a baş sağlığı dileğinde bulundu. Özdamar, "Benim 2 çocuğum var, onları nasıl büyüteceğim" diye gözyaşı döktü.

Polis memuru 2 çocuk babası Hüseyin Şensoy’un ogünizinli olduğu, apartmanın merdiven boşluğundaki tartışma seslerini duyup, müdahale için dışarı çıktığı belirtildi.

ARALARINDA YÖNETİCİLİK HUSUMETİ VAR

Haberin Devamı

Olay anında 8’inci kattaki evinde oturan Cemil K., "Üst kattan bağrışma, ardından da 2 el silah sesi geldi. Sesi duyunca yukarı çıktım, Yahya Kaya, elinde tabancayla Nurcan Özdamar’ın kapısının önünde duruyordu. Beni görünce silahı üzerime doğrulttu, ben de korkup aşağıya indim. Kapıyı sıkı sıkı kapattım. Bir kaç dakika sonra tek el daha silah sesi geldi. Tekrar yukarı çıktığımda yönetici Yahya Kaya, merdiven boşluğunda yatıyordu" diye konuştu. Nurcan Özdamar’ın bir yıl önce DSİ’den emekli olduğunu söyleyen komşuları, Yahya Kaya ile aralarındaki sorunun da yöneticilikten kaynaklandığını ileri sürdü. Yaklaşık 4 yıl yöneticilik yapan Nurcan Özdamar’ın, geçtiğimiz yıl yapılan seçimde apartmandaki görevini Yahya Kaya’ya devrettiğini ifade eden komşuları, "Yönetimi Yahya Kaya aldıktan sonra araları açıldı. Her toplantıda basit nedenlerle de olsa tartışıyorlardı. Son toplantıda da yönetimi profesyonel bir şirkete devredilmesi gündeme gelmişti" diye konuştu.