Diğer Bakan Kılıç’tan Aydın’a gençlik kampı ve stadyum müjdesi

Bakan Kılıç’tan Aydın’a gençlik kampı ve stadyum müjdesi

08.03.2017 - 15:02 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, iklimi ve coğrafi yapısı nedeniyle Aydın’a modern bir gençlik kampı kazandıracaklarını ve mevcut stadyumu modernize edeceklerini müjdeledi.

Bakan Kılıç’tan Aydın’a gençlik kampı ve stadyum müjdesi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen bir dizi etkinliğe katılmak üzere Aydın’a gelen Bakan Kılıç, Vali Ömer Faruk Koçak’ı makamında ziyaret etti. Bakanlık yetkilileri ve protokolün de eşlik ettiği Bakan Kılıç, ziyarette bakanlığın Aydın’daki yatırımları hakkında bilgiler verdi.

Haberin Devamı

Sporcuların daha fazla imkana sahip olmalarının birinci hedefleri olduğunu belirten Bakan Kılıç, bakanlığına bağlı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün öğrenci değişim programlarından söz etti. “Şehirler ve Kültürler” programı kapsamında ülkenin farklı bölgelerinden ciddi manada bir öğrencinin birbirleriyle tanışıp kaynaştırıldığını ifade eden Bakan Kılıç, “Benim en önemli hedeflerimden bir tanesi bu manada Aydın’a dört başı mamur bir gençlik kampını kazandırabilmek. Coğrafi yapısı, iklimi ve insanlarının misafirperverliği nedeniyle Aydın’da bir gençlik kampının çok verimli olacağı düşüncesindeyim. Sizlerle de bu konuyu masaya yatıracak Aydın’ın güzel bir yerinde bu gençlik kampının kazandırılmasının iyi olacağına inanıyorum. Gençlerimizin kendi yeteneklerini geliştirebilmeleri ve Aydın içerisinde de farklı sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirebilmeleri için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu çalışmaları sosyal dokuya dahil olmaları için KYK’da barınan öğrencilerimizle birlikte yapıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

"Adnan Menderes Stadyumu modernize edilecek"

Aydın’ın merkezindeki Adnan Menderes Stadyumu'nun 8 bin kişi kapasitesinin olduğunu hatırlatan Bakan Kılıç, tesiste yılların getirdiği bir yıpranmanın söz konusu olduğunu söyledi. Tüm dünyada olduğu gibi spor tesislerinin yerel yönetimlerin elini taşın altına koymasıyla düzenlenmesinden yana olduklarının altını çizen Bakan Kılıç, “Biz yerel yönetimlerin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesinden yanayız ama vatandaşlarımızın hiçbir şeyden mahrum kalmamaları için Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla tüm şehirlerimizdeki tesislerimizi modernize ediyoruz. Modernize ciddi maliyet getiriyorsa yenileme yoluna gidiyoruz. Arkadaşlarımızın yaptığı çalışmada Aydın’daki mevut tesisin modernize edilerek günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi ve aynı zamanda sadece futbol değil diğer branşları da barındıracak güncel bir yapıya getirilmesi bizim için önemli. Kapasitesi itibariyle bir butik kentin ihtiyaçlarına cevap veren bu stadyumun modernizasyonunu inşallah gerçekleştireceğiz. Bu bize ciddi bir külfet getirmeyecektir ama bittiği zaman şehre çok şey kazandıracaktır”

Haberin Devamı

Konuşmasının ardından Vali Koçak tarafından Aydın’a özgü ürünlerden oluşan bir sepet takdim edilen Bakan Kılıç’a, AYTO Başkanı Hakan Ülken ise bir efe figürü takdim etti.