Voleybol VakıfBank Halkbank’ı set vermeden geçti

VakıfBank Halkbank’ı set vermeden geçti

18.03.2017 - 18:06 | Son Güncellenme:

Ligde finaller öncesi liderini geçen hafta garantileyen VakıfBank, 21. haftada karşılaştığı Halkbank’ı 3-0’la geçmeyi başardı. Sarı-siyahlılar adına en skorer oyuncu 14 sayıyla oynayan Lonneke Sloetjes olurken, 12 sayı üreten Milena Rasic ve 10 sayı bulan Gözde Kırdar da galibiyette pay sahibi oldu.

VakıfBank Halkbank’ı set vermeden geçti

Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde normal sezonu lider bitirmeyi geçen hafta garantileyen VakıfBank, 21. haftada evinde ağırladığı Halkbank’ı 3-0’lık sonuçla yenmeyi başlardı. Sarı-siyahlılar mücadeleye Naz Aydemir Akyol, Gözde Kırdar, Milena Rasic, Kimberly Hill ve Lonneke Sloetjes ve Kübra Çalışkan – Gizem Örge altısıyla başladı.

Haberin Devamı

Mücadeleye etkili başlayan VakıfBank, bloklarıyla öne çıktığı açılış setinde ilk teknik molaya 8-4’lük avantajla girdi. Hücumda Milena’yı etkili kullanan sarı-siyahlılar, ikinci teknik molasını 16-8’le geçerken 25-14’le 1-0 öne geçti.

İkinci sete Lonneke ve Gözde’nin sayılarıyla başlayan VakıfBank, ilk teknik molayı 8-5 önde geçti. İkinci teknik molada 16-10’luk avantaj yakalayan sarı-siyahlılar 25-13’le 2-0 öne geçti. Üçüncü sette de kontrolü elinde tutan VakıfBank, ilk teknik molaya 8-3’le önde girdi. İkinci teknik molayı 16-7’yle avantajlı tamamlayan sarı-siyahlılar seti 25-19, maçı da 3-0 kazandı. VakıfBank’ta maçın en skorer oyuncusu oyuncusu 14 sayıyla oynayan Lonneke Sloetjes olurken , 12 sayı üreten Milena Rasic ve 10 sayı bulan Gözde Kırdar da galibiyette pay sahibi oldu.

Haberin Devamı

VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti karşılaşmanın ardından “Zhu ve hafif sakatlığı olan Cansu dışında her oyuncumu oynatabildiğim için mutluyum. Onlar da bana ne kadar iyi durumda olduklarını gösterdiler. Artık Volero Zürih’le oynayacağımız büyük maça konsantre olacağız" dedi.

Maçın yıldızlarından biri olan Milena Rasic ise “Bu maçta iyi bir oyun sergileyip kazanmak bizim için çok önemli. Çünkü önümüzde bir Şampiyonlar Ligi maçı var ve o maç öncesi güzel bir galibiyet oldu” ifadelerini kullandı.

Yazarlar