Otomobil Tesla, iki aracının üretimine son veriyor

Tesla, iki aracının üretimine son veriyor

20.03.2017 - 11:10 | Son Güncellenme:

Amerikalı elektrikli araç üreticisi, iki modelinin üretimine son vereceğini açıkladı.

Tesla, iki aracının üretimine son veriyor

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden Tesla, iki modelinin üretimine son veriyor. Henüz geçen sene satışa sunulan Model S serisinin 'Model S 60' ve 'Model S 60D' versiyonları düşük satış rakamları yüzünden artık üretilmeyecek.
Karar resmi olarak açıklandı ve 16 Nisan'dan itibaren geçerli olacak.

Haberin Devamı

Tesla'nın giriş seviyesi olarak, daha uygun fiyata satışa sunduğu bu iki modeli artık seri olarak üretilmeyecek. Ancak yine de bu modellerden isteyenler için siparişle satın alma opsiyonu sunulacak.

Tesla, iki aracının üretimine son veriyor

Tesla'dan yapılan açıklama şu şekilde: 'Bir yıl önce, uygun fiyatlı bir seçenek olan ve elektrikli araçlara geçişi hızlandıracağını düşündüğümüz Model S 60 versiyonunu satışa sunmuştuk. Ancak müşterilerin çoğu bu versiyonun eşdeğeri olan Model S 75'i tercih etti. Bu yüzden Model S 60'ı seri üretimden kaldırıyoruz."

Bilindiği üzere Model S'in yanına gelen rakamlar, aracın sahip olduğu bataryanın kapasitesini ifade ediyor. Yani Model S 60'ta bulunan batarya 60 kWs kapasiteyi anlatırken, Model S 75'te yer verilen batarya 75 kWs kapasiteye sahip demek oluyor.
esla, mevcut Model S 60 ve Model S 60D sahipleri için de bir çözüm sunuyor. Bu çözüme göre, bahsedilen modellerin mevcut 60 kWs'lik bataryaları, 75 kWs 'lik bataryalara yükseltilecek.

Haberin Devamı

Tesla, iki aracının üretimine son veriyor

Aslında iki batarya arasında menzil açısından büyük farklar bulunmuyor. Teknik verilere bakıldığında; Model S 60'ta 338 km ve Model S 60D'de 351 km olarak açıklanan menzil, Model S 75'te 401 km ve Model S 75D'de ise 417 km olarak açıklanıyor.

Kaynak: Otohaber.com.tr