Dünya Onlara 'cellat' diyorlar! Endonezya'dan yine korkunç bir görüntü

Onlara 'cellat' diyorlar! Endonezya'dan yine korkunç bir görüntü

20.03.2017 - 16:23 | Son Güncellenme:

Şeriat kuralları ile yönetilen Endonezya’nın Açe vilayetinden yine kırbaçla cezalandırılan insanların görüntüleri geldi. Bugüne kadar defalarca kez gördüğümüz olaylarda asıl merak edilen kırbaç cezalarını uygulayan kişilerin kimliği... Yüzleri elleri tamamen kapalı bu kişilere “Algojo” yani “Cellat” deniliyor ve büyük ihtimalle erkek oldukları tahmin ediliyor. Onları ayırt etmenin tek yolu ise ayakkabıları.

Onlara cellat diyorlar Endonezyadan yine korkunç bir görüntü

Endonezya’nin Açe vilayetinde evlilik dışı cinsel ilişki, kumar, alkol, eşcinsel ilişki ve karı koca olmayan kişilerin birlikte vakit geçirmesi yasak… Çok kesin bir şekilde belirtiliyor ki kuralı çiğneyenlerin cezası camide halkın önünde kırbaçlanmak.

Haberin Devamı

Kırbaç cezalarını uygulayan o ürkütücü görüntünün altındaki kişilerse hep merak konusu. Yüzleri elleri tamamen kapalı bu kişilerin kimliğini bilmek imkansız. Büyük ihtimalle erkek oldukları tahmin ediliyor. Onları ayırt etmenin tek yolu ise ayakkabıları. Çünkü kendi seçimleri olan tek şey giydikleri ayakkabı... Diğer her şey aynı olmak zorunda...

Gözleri dahi tam olarak görülemeyen bu kişilere halk arasında Algojo yani "Cellat" anlamına gelen bir tanımlama kullanılıyor. Her ne kadar idam cezasını yerine getirmeseler de halk için onlar birer cellat…

Yine Açe’den gelen son olayda bir kadın ve erkek evlilik dışı cinsel ilişki yaşadıkları için 25’er kez kırbaçlandı. Yaklaşık 10 gün önce de yine bir kadın ve erkek aynı suçtan bu kez 100’er kırbaç cezasına layık görüldü.