Futbol "Almanya'dan şanslıyız"

"Almanya'dan şanslıyız"

21.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakan Kılıç, 2024 Avrupa Şampiyonası için yarıştığımız Almanya’dan daha şanslı olduğumuzu söyledi, “Ülkemizin ulaşım, konaklama altyapısı, misafirperverliği ve sizlerin çizdiği vizyondaki ilerlemeyle EURO 2024’ün en kuvvetli adayıyız” dedi.

Almanyadan şanslıyız

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı (EURO 2024) düzenlemek için diğer aday Almanya’dan daha şanslı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kılıç, “Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2024) adaydır. Sayın Cumhurbaşkanım, başbakanlığınız döneminde başlattığınız tesisleşme hamlesiyle şu anda 30 stadyumun inşası bitmiş olacak. Ülkemizin ulaşım, konaklama altyapısı, misafirperverliği ve sizlerin çizdiği vizyondaki ilerlemeyle EURO 2024’ün en kuvvetli adayıyız. Rakibimiz Almanya ancak daha önceki yıllarda Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmış olmasından dolayı Türkiye’nin şansı daha fazla. Türk misafirperverliğini, ülkesine gelen yabancı misafirlere gösterdiği ev sahipliğini tüm dünyaya bir kere daha gösterme ve haykırma gücümüz olacak. Buna inanıyoruz” diye konuştu.

Tesis yetmez

Bakan Kılıç, Türkiye’nin 2002’den sonra spor yatırımlarına hız verdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan 2002’ye kadar belli bir seviyenin üstündeki yatırımlar bin 550 civarındaydı. 2002’den bugüne bin 650’yi geçmiş durumda. Tesis yapmak yetmez ama tesisiniz olmazsa sporcu yetiştirebileceğiniz yer olmaz. Türkiye’de zımpara gibi olan sahalar, tribünleri bulunmayan, fiziki imkanlar açısından sıkıntılı sahaların olduğu dönemlerden, dünyanın gıpta ile seyrettiği, yarışmalara giren, dünya klasmanlarından birincilikler, ikincilikler elde eden büyük tesislere gelmiş durumdayız. Bu, çok büyük bir devrimdir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvede Spor Bakanı Çağatay Kılıç ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile bir süre baş başa görüştü, EURO 2024 adaylığı ile ilgili bilgiler aldı.

Almanyadan şanslıyız