Fenerbahçe Stoch'un inancı tam

Stoch'un inancı tam

21.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son 3 sezonda kiraya giden ve bu sezon da forma şansı bulamayan Miroslav Stoch inancını kaybetmeden çalışıyor.

Stochun inancı tam

Sarı-lacivertlilerin 2010 yılında kadrosuna kattığı ve o dönemden beri hep göz önünde olan Miroslav Stoch, inancını yitirmedi. Son 2.5 sezonda hep farklı takımlara kiralık giden, bu yıl da Dirk Advocaat döneminde beklediği şansları bulamayan Stoch, gelecek sezon takımda kalabileceğine inanıyor.

Haberin Devamı

Aykut Kocaman tarafından Fenerbahçe’ye getirilen Slovak yıldız, umudunu koruyor. Kocaman’ın takıma dönme ihtimalini öğrenen tecrübeli oyuncunun keyfi yerine geldi. Başkan Aziz Yıldırım’ın da hep beğendiği oyuncular arasında olduğu öğrenilen Stoch’un, yeni sezonda sarı-lacivertli formayı giymek istediği kaydedildi.

Karavaev üzüntüsü

Ukrayna Milli Takımı’nda teknik direktör Andry Shevchenko, Alexander Karavaev’i kullanamamanın üzüntüsünü yaşıyor. Zorya’da oynadığı dönemde 24 yaşındaki yıldızı kullanmayı amaçlayan genç çalıştırıcı, Fenerbahçe’deki başarısızlık sonrası sıkıntı çekti. Milli takıma da alınmayan Karavaev’in sürekli geriye gittiğini düşünen Shevchenko, bu transferi başarısızlık olarak değerlendirdi. Ukrayna basınındaki haberlerde de milli takım hocasının, her fırsatta sarı-lacivertlilerdeki öğrencisi için üzüldüğü de kaydedildi.

Haberin Devamı

Defansif kadro

Sarı-lacivertlilerde Dirk Advocaat yönetiminde kullanılan kadronun defansif yönlü olması istatistiklere yansıdı. Sezon başından beri Avrupa Ligi, Türkiye Kupası ve Spor Toto Süper Lig maçlarında Hollandalı hocanın hangi futbolculara daha çok şans verdiği ortaya çıktığı.

Listedeki ilk 10 arasında bir tek Alper Potuk’un hücuma dönük bir oyuncu olması dikkat çekti. Şimdiye kadar 45 resmi maça çıkan sarı-lacivertlilerde, 39 maçla stoper Martin Skrtel öne çıktı.

Hemen arkasından 34 maçla ön libero Souza gelirken, Mehmet Topal da 34 maçla takipte kaldı. İlk 10 isim arasında ayrıca; Hasan Ali, Volkan Demirel, Simon Kjaer, Ozan Tufan, Şener ve Neustadter’ın adı yer aldı.

Mesaiye devam

Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor maçının hazırlıklarına 1 günlük iznin ardından dün yaptığı antrenmanla devam etti.

Dirk Advocaat’ın bulunmadığı çalışma; ısınma, koşu ve koordinasyon hareketlerinin ardından pas organizasyonlarıyla geçti. Antrenman daha sonra bireysel çalışmalarla tamamlandı.

Milli takımlarda bulunan Mehmet Topal, Şener Özbayraklı, İsmail Köybaşı, Volkan Şen, Simon Kjaer, Jeremain Lens, Neustadter, Skrtel ve Moussa Sow antrenmanda yer almadı.