Dünya Son dakika... Nükleer tesiste voleybol maçı uydudan göründü!

Son dakika... Nükleer tesiste voleybol maçı uydudan göründü!

21.04.2017 - 10:28 | Son Güncellenme:

Kuzey Kore'nin Punggye-ri nükleer test alanından hafta sonu çekilen uydu fotoğraflarında, daha önce benzeri görülmemiş bir farklılık var. Çin'in Kim Jong-un'a yaptığı baskıyı öven ABD Başkanı Trump, "Son birkaç saat içerisinde çok sıra dışı şeyler oldu" dedi. Çin'in ardından Rusya da Kuzey Kore sınırına asker gönderdi, sevkıyat görüntüleri ortaya çıktı.

Son dakika... Nükleer tesiste voleybol maçı uydudan göründü

Kuzey Kore-ABD nükleer savaş oyunu şimdilik sona ermiş gibi görünüyor, Pyongyang'ın nükleer tesislerinde ise sıradışı bir hareketlilik var.

Pazar günü Punggye-ri nükleer test alanından çekilen uydu görüntülerinde, voleybol oynayan insanlar dikkat çekiyor.

Analistlere göre, voleybol oynanması tesislerdeki faaliyetin bitirildiğini gösteriyor olabilir. Bir başka ihtimal ise, Kim Jong-un'un yeni bir aldatma taktiğini hayata geçirmesi.

Alışılmadık fotoğrafı, Maryland'deki Johns Hopkins Üniversitesi paylaştı.

Bir önceki uydu görüntüleri, Kuzey Kore'nin nükleer denemenin son aşaması olan altıncı adımı atacağını gösteriyordu.

ABD'nin USS Carl Vinson ve diğer savaş gemileri Kore Yarımadası'na göndermediğinin ortaya çıkmasıyla, dünya rahat bir nefes almış oldu.

Son dakika... Nükleer tesiste voleybol maçı uydudan göründü

Trump: Birkaç saat içinde çok sıra dışı şeyler oldu

İki hafta boyunca birbirlerine savaş tehditleri savururken, ABD Başkanı Donald Trump gelinen son noktayı değerlendirdi. Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyen Trump, "Kuzey Kore konusunda çok iyi durumdayız" diyerek Çin'den övgüyle söz etti.

Çin'in şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde Kuzey Kore üstünde baskı kurduğunu vurgulayan ABD Başkanı'nın Çin lideri Xi Jinping'e güveni tam:

"Çok iyi çalışıyor. Konunun uzmanları Çin’in daha önce bu denli çok çalıştığını görmediklerini söylüyor. Birçok kömür gemileri geri gönderildi. Başkaca birçok şey oldu. Son birkaç saat içerisinde çok sıra dışı şeyler oldu. Başkan’ın (Şi) çok çalışacağı konusunda gerçekten güvenim tam. Başarıp başaramayacağını bilmiyorum ama ellerinden geleni yaptığı konusunda güvenim tam."

Trump, Çinli mevkidaşı Xi'ye Kuzey Kore tehdidini ortadan kaldırması halinde ticari anlaşmalar önerdiğini de açıkladı.

Başkan Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong'un akli dengesinin yerinde olup olmadığı sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Son dakika... Nükleer tesiste voleybol maçı uydudan göründü

Rusya sınıra asker gönderdi

Son olarak Rusya'nın dün Kuzey Kore sınırına onlarca tank ve yüzlerce asker gönderdiğini gösteren görüntüler ortaya çıkmıştı. Kuzey Kore'nin batı komşusu Çin ise, daha önce sınıra 150 bin asker yığmıştı. İngiliz basını, sınırdaki hareketliliği "Kuzey Kore karantinada" başlığıyla verdi.

ABD'nin taarruz filosü blöfü, müttefiki Güney Kore'de büyük bir hayal kırıklığı ve öfkeye yol açtı. Gazeteler, "Carl Vinson Yalanı" manşetleriyle okuyucularının karşısına çıktı.

Söz konusu filo, halihazırda Avustralya açıklarında bir tatbikata katılıyor. Donanma filosu, en erken gelecek hafta Kore Yarımadası'na ulaşabilir.

Pyongyang yönetimi, son aylarda peş peşe füze denemeleri gerçekleştirdi ve füzelerden bazıları Japon Denizi'ne düştü. 6 Mart'ta aynı anda fırlatılan dört balistik füze denize düşmeden önce yaklaşık bin kilometre uçmuştu. Söz konusu denemeden saatler sonra ABD Güney Kore'ye füze savunma sistemi THAAD'ı yerleştirmişti.

Kuzey Kore, son nükleer denemesini geçtiğimiz yıl 9 Eylül tarihinde yaptı. Birleşmiş Milletler kararları, Pyongyang yönetiminin füze ya da nükleer test gerçekleştirmesini yasaklıyor.