Pazar Yeni neslin bahar mezeleri

Yeni neslin bahar mezeleri

30.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Meyhanelere de bahar geldi, menüler değişti. Müdavimleri gençlerden oluşan Veranda Pera da menüsünü yenileyenlerden. Öne çıkanlar;  Girit kabak, levrek seviçe ve kuzu kokoreç

Yeni neslin bahar mezeleri

Yeni nesil meyhaneler, özellikle İstanbul’da, hızla yayılıyor. Üstelik istisnasız hepsi hafta sonları tıklım tıklım... Bilinen mezeleri farklı reçeteler ve sunumlarla birleştiren ya da yepyeni lezzetler yaratan bu meyhaneler özellikle gençleri cezbediyor. Gençlerin favorilerinden biri de Beyoğlu’ndaki Veranda Pera. Baharın bu ilk günlerinde Veranda Pera’nın terasında keyfinize bakmak isterseniz elinizi çabuk tutmanız lazım çünkü mekan hafta sonları gerçekten tıklım tıklım.

Haberin Devamı

Veranda Pera’nın şefi Eren Kesimer uzun yıllar fine dining restoranlarda çalıştıktan sonra yaklaşık iki yıl önce Veranda Pera mutfağının başına geçmiş. Veranda Pera’nın lüks sunumları da Kesimer’in önceki tecrübelerinden geliyor. Bir de şefin Yunanistan ziyaretlerinin payı oldukça büyük bu konuda. Kesimer, “Yunanistan’da sunumlara hayran kaldım. Şova dökmüşler işi” diyor.

Kesimer, Ankara’nın meyhanelerinden aldığı ilhamı da mekana yansıtmış: “Ankara’daki meyhanelerde çok zaman geçirdim. Bayağı lezzetli mezeler çıkıyor. Basit sunumlar beni etkilemişti. Onları ve yurt dışından bulduğum sosları da Veranda Pera’ya uyarladım.”

Yakın zamanda mekanın menüsüne de bahar geldi. Yeni menüden birkaç meze deneme şansımız oldu. Bebek kabakların ve fırınlanmış sarımsakların olduğu Girit kabak sizin de denemeniz gereken mezelerden biri. Acı yoğurtlu köz patlıcan ise meyhanelerin vazgeçilmezi köz patlıcanı acı severlere uygun ciddi bir acı ve ferahlatıcı olarak yoğurtla buluşturuyor. Midyeli yaprak sarma ise şefin spesiyalitesi... Kesimer’in yarattığı bu mezede sokak usulü midye içi yaprak sarmayla buluşuyor. Mezelerin fiyatları 15 ile 20 lira arasında değişiyor.

Haberin Devamı

İzmir’in kokorecini özlediyseniz

Ara sıcaklar arasında da ilgi çekici lezzetler var. Şef Kesimer’in kişisel favorisi İzmir’den gelen kuzu kokoreç. Özellikle Baki ustanın kokoreci... Diğer ilgi çekici ara sıcaklar ise tulum peyniriyle birlikte sunulan karides saganaki ile levrek seviçe. Bunlara ek olarak daha klasik sayılabilecek ara sıcaklar da var: Yaprak ciğer, ahtapot tandır, kalamar tava... Ara sıcaklar ise 25 ila 42 lira. Tüm bu meze ve ara sıcaklara rağmen mekanda en çok beğenilen ise bir salata... Adı “rokalı çingen”. Bir de mekanın ekmekleri var ki sırrını şef açıkladı: “Ekmeklerimizi ekşi mayadan kendimiz yapıyoruz. Her sabah ilk işim ekmek yapmak. Kendi evimde de bu ekmeğin mayasını saklıyorum. Ne olur ne olmaz.”