Pazar Almus’un renkleri

Almus’un renkleri

30.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mihrican Bahar’ın dizelerindeki “Tokat’tan mı geliyon da, yar sen Almus’lu musun...” türküsüyle tanıdık Almus’u. Kültürlerin harman olduğu topraktır Anadolu.

Almus’un renkleri

- Mihrican Bahar’ın dizelerindeki “Tokat’tan mı geliyon da, yar sen Almus’lu musun...” türküsüyle tanıdık Almus’u. Kültürlerin harman olduğu topraktır Anadolu. Geçmiştir, gelenektir, görenektir, zenginliktir ve yurttur insana. Tokat’ın Almus ilçesine bağlı Hubyar köyünde yaşıyor, Anadolu gelenekleri hâlâ. Halk geleneklerine sıkı sıkıya bağlı. Öyle ki kış mevsimi bitip karların erimesiyle köylerine dönmeye başlıyorlar, kadınlar da geleneksel kıyafetleriyle günlük yaşamlarına devam ediyor.

Almus’un renkleri

Haberin Devamı

Hindistan’dan gelen festival

- Baharın gelişiyle içimizi sıcacık duygular kaplar, seviniriz ama birileri var ki, bu coşkuyu en çok onlar yaşıyor; baharı rengarenk bir toz bulutu içinde karşılıyor; Hint kültürünün en büyük geleneksel bayramı Holi Fest ile. Katılımcılar tepeden tırnağa boyalara bürünüyor, dans ederek bahara “Hoş geldin” diyor.

Almus’un renkleri

Gök kubbe altında

- Masalsı bir günbatımı sunar İstanbul. Şehrin her yerinden bir başka batar güneş. Bir kıtada oturup da karşı kıtada batan güneşi seyretmeyi kim istemez ki? Fotoğrafta Eminönü’ndeki tarihi camilerin ardında batan güneşin altın bir küre gibi süzülüşü var.

Almus’un renkleri

Karadeniz zekası

- Vahşi doğada yeterince besin bulamayan ayılar zaman zaman yerleşim birimlerine iniyor. Bal üreticileri peteklerini korumak için çeşitli yöntemler geliştiriyor. Kimi siren sesi kullanıyor kimi de fotoğrafta olduğu gibi daha sanatsal çözümlere yöneliyor. Rize-Pazar Çat Yaylası’nda çekilen bu fotoğrafta insan figürlü bir ağacın doruğuna yerleştirilmiş peteği görüyoruz.

Haberin Devamı

Almus’un renkleri

Ada ile antrenman

- Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk yarışı kızıştı. Zirvede mücadele eden Beşiktaşlı futbolcular BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde hafta içi antrenmana gelen minik Ada ile keyifli anlar yaşadılar. Cenk Tosun’un yeğeni Ada’nın yeşil zemindeki mutluluğu objektiflere böyle yansıdı.

Almus’un renkleri

Kültür ve medeniyet şehri Hatay

- Mevlana gibi düşünüp Yunus gibi anlayan insanların kardeşçe yaşadığı bir coğrafya Hatay. Dünyanın ilk kilisesi, Anadolu’nun ilk camisi ve daha nice ilk bu şehirde. Habib Neccar Dağı eteğindeki rengarenk binalarıyla Antakya, en güzel görünen yerlerinden sadece biri.

Almus’un renkleri


Uçurtma peşinde

- Salınıyor umarsızca gökyüzünde uçurtmalar; mavi gökyüzüne dokunmak istercesine... Gülümsüyor uçurtma sahipleri de; hem baharın gelişine hem denizin sakinliğine hem de uçup giden uçurtmalara. Güzel havaları fırsat bilen İstanbullular için uçurtma zamanı geldi. Baharın keyfini deniz kenarlarında çıkarmak isteyenler uçurtmalarını yanlarına almayı unutmadı.

Almus’un renkleri

Radyasyon korkusu

- 26 Nisan 1986’da gerçekleşen Çernobil faciasının yıldönümü... Milliyet Arşivi’ne baktığımızda, aynı tarihlerde 31 yıl önce Edirne’de yaşanan radyasyon tehlikesinin vatandaşları ne denli korkuttuğunu anlıyoruz! Radyasyona karşı temizlik önlemi almaya çalışıyorlar.