Cumartesi Moda dünyası fır dönüyor

Moda dünyası fır dönüyor

06.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fırfırlar ve volanlar 2017 ilkbahar / yaz sezonunun en iddialı detayları. Ancak bugüne kadar bildiğiniz gibi yalnızca romantik ve sevimli değiller. Tasarımcıların farklı yorumlarıyla bu trende yakından bakın

Moda dünyası fır dönüyor

Kıvrımlı formlarıyla yaz mevsiminin kumaş, renk ve desenlerine çok yakışan fırfırlar bu sezon moda dünyasındaki yerini sağlamlaştırıyor. Üstelik yalnızca sevimli ve romantik olmanın çok ötesine geçip farklı tasarımcıların yarattığı farklı stillerdeki kadınlara uyum sağlayarak... Örneğin Erdem’deki uzun, şifon elbiselerin etek ve kol uçlarına konarak bohem bir görünüm yaratan fırfırlar başka, Emanuel Ungaro ve Alexander McQueen’de sert derilerle buluşan asi volanlar başka... Gucci ve Saint Laurent metalik kumaşlarla seksenlerin hacimli silüetlerini anıyor, Chloe ise hiçbir şartta romantizmden ödün vermiyor.
Fırfırlar ve volanlar, bir zamanlar terziler tarafından elbiselerden arta kalan kumaş parçaları değerlensin diye yaratılan, 15. yüzyılın sonuna doğru da hem erkeklerde hem de kadınlarda zenginlik göstergesi sayılan detaylar aslında. Şimdiyse onlarsız bir yaz hayal etmek mümkün değil.

Haberin Devamı

En iddialı fırfırlar

Metropolitan Müzesi’nin geleneksel Kostüm Enstitüsü sergisi her yıl farklı bir temayla düzenleniyor. Geçtiğimiz pazar akşamı yapılan balonun kırmızı halısı da fırfırda iddialı kostümleri ağırladı. Dakota Johnson, Gucci; Ashley Graham, H&M giyerken, Rihanna tercihini yılın sergisinin ithaf edildiği Japon tasarımcı Rei Kawakubo’dan yana kullandı.

Alışveriş

Rihanna, Miley Cyrus gibi yıldızların da son zamanlardaki favori mayo markası olan Lisa Marie Fernandez, 2017 yazını fırfırlı modellerle karşıladı. Arden isimli bu model, özel kumaşıyla vücudu daha iyi göstermeyi vâdediyor. Fiyatı 525 avro.

Drapeli metalik pembe etekle hem 80’ler hem de fırfır trendini yakalayabilirsiniz. Mango’da 119.99 TL.

Haberin Devamı

Fırfırlar bu sezon aksesuarları da etkisi altına aldı.Jimmy Choo’daki saten stillettolar 850 avro.

Stil ipuçları

Masum ve zararsız görünen fırfırlar sizi anında olduğunuzdan daha kilolu gösterebilir. Eğer vücudunuza güvenmiyorsanız özellikle kilolu bölgelerinizde geniş fırfırlardan kaçının.

Fırfır ve volan detayları bu sezon pek çok farklı kumaş türünde kullanılsalar da aslında kendilerini en iyi gösterebildikleri materyaller uçuş uçuş ve yumuşak olan kumaşlar. Alışveriş yaparken bunu göz önünde bulundurun.

“Aynı anda hem eteklerde hem de giysilerin üst kısmında fırfır kullanılmaz” kuralını unutun. Şimdi fırfırlı bir eteği fırfırlı bluzla giymek için doğru zaman.

Fırfır detaylı kıyafetler giyerken çok fazla rengi bir arada kullanmamaya çalışın.

Karmaşık bir görüntü yaratmamak için fırfır ve volanlarla birlikte ikiden fazla renk kullanmamakta yarar var.