Cumartesi Büyükbabanın lezzetleri Bebek’e geldi

Büyükbabanın lezzetleri Bebek’e geldi

06.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teşvikiye’deki Grandma’dan sonra şimdi Bebek’te Grandpa Coffee&Eatery açıldı. Mekan kahvaltı ve fırın ürünlerinin yanında bu defa kahvesiyle iddialı

Büyükbabanın lezzetleri Bebek’e geldi

Teşvikiye’deki Grandma’dan sonra şimdi Bebek’te Grandpa Coffee&Eatery’yi açtı Ceyda Köse. Burada da Grandma’da olduğu gibi kahvaltı, sandviç ve tostlar, bagel’lar, salata, çorba ve tatlılara sıcak-soğuk kahve ve çay çeşitleri, detoks içecekler, smoothie’ler ile ev yapımı içecekler eşlik ediyor. Köse iki markaya da aynı anda karar verdiklerini, Grandpa dengeli ve nitelikli kahve üzerine çalışılmış, kahveye dair bir mekan olduğu için açmadan önce bu alanda tecrübe kazanmayı beklediklerini söylüyor.

Haberin Devamı

Büyükbabanın lezzetleri Bebek’e geldi

Şekersiz, glutensiz ürünler fazla

Grandpa’nın fırın ürünlerinde fındık, badem unuyla yapılmış glutensiz ürünler ve şekersiz ürünler sayıca daha fazla. Galette, granola bar, Hindistan cevizli limonlu kek, Alpha kek gibi yeni tatlar var. Krem peynirden yapılan cheesecake, muzlu tart ve puding çeşitleri de Grandma’da olmayan lezzetler. Bir diğer fark ise füme kaburga, antrikot, rozbif gibi et ürünlerinin kullanıldığı sandviç ve yumurtalar. Fındık unuyla yapılan bitter çikolatalı Alpha kek, kahveli-cevizli kek, füme kaburgalı sandviç favori ürünlerden. Grandma ekmekleri de burada satılıyor.

Köse özellikle hafta sonu kahvaltıya gelenlerin çok fazla olduğunu, domatesli kıymalı yumurtanın çok sevildiğini anlatıyor. Grandma’yı bilenlerin Bebek’e geldiklerinde mutlaka uğradıklarını, burada da Nişantaşı’ndaki gibi müdavimlik oluştuğunu söylüyor. Fırın ürünleri ve kahveye dair olumlu yorumlardan memnun. Öğlen çıkan sebze salataları ve çorba çeşitleriyle mekanın aynı zamanda iyi bir öğle yemeği mekanı olduğunu belirtiyor. Hem Grandma hem de burada Grandpa markasıyla kahve ve kahve çekirdeği satılıyor. Filtre kahvede yüz üzerinden 85 ve üzeri puan alan (specialty) kahve çekirdeği kullanıyorlar. Espresso’yu ise single origin (tek bölgenin çekirdeklerinden) yapıyorlar.

Haberin Devamı

Grandpa tasarım olarak maskülen bir mekan. İç kısımda koltuk ve kanepelerle daha rahat bir ortam varken arka taraftaki yeşillendirilen bahçesi caddeden uzak, sakin bir alan sunuyor. Köse yeni hedefleri üzerine “Grandma’yı büyütmeyi, ekmeğini başka yerlerde satmayı düşünüyorum. Belki Grandma’yı başka yerlere taşıyabilirim” diyor.,

Lezzetli aranjmanlar

Büyükbabanın lezzetleri Bebek’e geldi
Küçükçiftlik Park’ta bugün ve yarın devam eden Tatlıfest’in etkinliklerinden biri de Nefis Demet ile meyve aranjmanları. Standa gelenler yüzde 15 indirim kazanırken çocuklar da meyvelerle nasıl aranjmanlar hazırlayabileceklerini, nasıl süslemeler yapacaklarını öğrenecek.

Müzede sanat dolu bir gün

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi 15. yılını 13 Mayıs’ta “müzede yoga”, “müzede caz” gibi etkinlikler ve atölyelerle kutluyor. Cihangir Yoga eğitmenlerinin yoga dersiyle başlayacak gün Uninvited Jazz Band’in parçalarıyla devam edecek. Çocuklar için atölyelerin de olacağı etkinlik Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars konseriyle sonlanacak.