Cumartesi Tak sepeti koluna herkes kendi parkına

Tak sepeti koluna herkes kendi parkına

06.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Baharın tadı piknikte çıkar. Son yılların trendi parkta sandviçli pikniklerin süksesi bu yıl da bir hayli yüksek. Şehir içinde çayır çimenle eksiksiz buluşmak için listemize göz atın

Tak sepeti koluna herkes kendi parkına

İstanbul’da havalar güneşli ile parçalı bulutlu arasında gidip gelse de, yaza sayılı günler kaldı. Sosyal medyada “Esmiyor”, “Nem çok nem” postları yayılmaya başlamadan hemen önce baharın tadını çayır çimenle buluşarak çıkarabilirsiniz.

Haberin Devamı

Son yılların trendi orman yerine parklarda, mangal yerine sandviç ve atıştırmalıklarla şehir içinde yapılan piknikler. Bu yıl da süksesi bir hayli yüksek. Siz de temiz hava almak için saatlerce yol gitmekten bıkan, sahildeki trafikten usanan, “Mangalı kim yakacak?” sorusunu asla duymak istemeyenlerdenseniz, “Tak sepeti koluna herkes kendi parkına” sözü sizin için gelsin.

Ayakları uzatmalı, tam gün yayılmalı ve eve yakın mesafede olmanın verdiği huzurla geçireceğiniz şahane bir gün için piknik listemize göz atın. Eğer aklınızdan geçen, yabancı filmlerde heveslendiğimiz piknik mizansenini uygulamaya geçirmekse bu detaylara ihtiyacınız olacak.

Tak sepeti koluna herkes kendi parkına

Hazırlıkla uğraşmak istemeyenlere

Arkadaşlarınız getirilecek yemekleri arasında paylaşırken siz “Ben anlamam şimdi o işten, pastaneden küçük pizzalar alayım mı?” diye kaytarmaya çalışanlardansanız, artık sizi daha sempatik gösterecek öneriler sunmanız mümkün. Maçka Demokrasi Parkı’na gidecekseniz, Nişantaşı’ndaki Kantin İstanbul’a uğrayıp bol çeşitli sandviçleri sepete atabilirsiniz, şahane tatlıları ve içecekleri de mevcut. “Yok ben yemek yapmam, yine de bir piknik sepetim olsun” diyorsanız, Piknik İstanbul’un sitesini ziyaret edin. Üç farklı menüye sahip piknik sepetleriyle hem Anadolu hem de Avrupa Yakası’nda hizmet veriyorlar. Size sadece sipariş verdikten sonra sepitinizi teslim almak kalıyor.

Haberin Devamı

Bir diğer seçeneğiniz ise hiçbir şeye karışmadan sizin için hazırlanmış piknik sepetini Sheraton İstanbul Ataköy Otel’in kapısından teslim alıp bahçe kısmına geçerek keyfinize bakmak. Farklı sepetleriyle hizmet veren Sheraton’ın bahçesindeki masalar, minderler ve garson servisi konformist piknik severler için en ideal alternatif.

Tak sepeti koluna herkes kendi parkına

Piknik sepetinde olması gerekenler

Eğer gün boyu parkta kalmayı düşünüyorsanız yiyecek konusunda biraz bonkör davranın. Malum temiz hava sık karın acıktırıyor. Kolayca taşıyabileceğiniz kaplara veya kilitli poşetlere yiyeceklerinizi yerleştirin, alternatif yiyecek ve içecekleri yanınıza almayı unutmayın. Eğer grup halinde piknik yapacaksanız arkadaşlarınızla paylaşımlı bir menü hazırlayabilirsiniz.
Sıcak havalarda küçük bir termos veya çanta yiyeceklerinizi soğuk muhafaza etmenize yardımcı olacaktır. Tabak, çatal ve kuru gıdalar için hasır bir piknik sepeti tercih edin. Hasır piknik sepeti, kırılacak eşyaları tek tek sarma zahmetinden sizi kurtaracak, aynı zamanda da eşyalarınızı darbelere karşı dayanıklı hale getirecektir. Pikniğin olmazsa olmazları kareli geniş bir piknik örtüsü, rejisör koltuğu, mini hoparlör, çöp torbası, dergi, gazetedir.